’Boardwalk Empire’ er fortsat forrygende gangsterdrama

Jeg har igen været en tur tilbage i 1920’ernes spiritusbandlyste Atlantic City med gangsterserien Boardwalk Empire. I denne fremragende 2. sæson forsøger den korrupte Nucky Thompson fortsat at bevare sin magtfulde position ved at trække i de rigtige tråde. Men der opstår nye alliancer og magtbalancen rykker sig for Nucky, der i denne sæson er mere presset end nogensinde før.

Ud over at være en forførende flot serie, der fornemt folder sit fascinerende miljø ud, er her også tale om yderst velskrevet drama. Serien formår nemlig hele vejen at sætte sine karakterer på prøve, presse dem samt ikke mindst at lade deres valg og fravalg overraske. For selvom det fortsat er en forrygende Steve Buscemi som den charmerende knudemand Nucky, der er omdrejningspunktet, har det øvrige cast også hver deres historie og afgørende rolle i serien.

Netop det både alsidige og karakterstærke cast er fortsat en af seriens store styrker. Det samme er måden hvorpå de forskellige liv og handlinger påvirker hinanden. For selvom her er tale om et stort persongalleri, er de forskellige relationer og stridigheder fornemt balanceret samt medrivende forløst drama, hvor der desuden tilføjes nye og spændende personer til det farlige spil på liv og død.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Vi møder bl.a. en ny karakter i skikkelse af en karismatisk William Forsythe som den brutale slagter Munya, der ikke kun parterer dyr – mildt sagt. Kelly Macdonald er fortsat Nuckys søde udkårne, mens min favorit Michael Shannon også er tilbage som den rigide agent Nelson, hvis ellers så retskafne liv kommer på en alvorlig prøve. Vi får også et gribende kig ind i det forskruede forhold mellem den ambitiøse James Darmody (Michael Pitt) og hans omklamrende mor (Aleksa Palladino).

Her er ikke tale om fastlåste karakterer, men personer, der hele tiden udvikler sig og må tage konsekvenserne af deres valg. Det gælder bl.a. også Shea Whigham i rollen som Nuckys bror, der kæmper med mindreværd og fortsat forsøger at finde fodfæste i et hierarki, hvor alle kæmper for at bevare eller cementere deres magt – ikke mindst den enigmatiske og veltalende Arnold Rothstein (Michael Stuhlbarg).

Niveauet holdes altså efter den fænomenale første sæson. Ja, der er noget dybt fascinerede ved livet som gangster, og med Boardwalk Empire får man et medrivende kig ind i en svunden tid, der dog på ingen måde fremstår antikveret, men foldes ud med et både nærværende og intenst drama. HBO og seriens skaber Terence Winther, manden bag bl.a. The Sopranos, har skabt endnu en serie-succes.

– Læs min anmeldelse af 1. sæson: En fænomenal gangsterserie.

Billede, lyd og ekstramateriale:
Serien ser ganske enkelt imponerende godt ud på Blu-ray, hvor alt lige fra det festlige Atlantic City til de mørke skove står veldefineret, farvemættet og detaljerigt. Lydsporet er ligeledes en fornøjelse, hvor dialogen går klart igennem, mens det øvrige lydlandskab spiller velbalanceret. Man får desuden omfattende ekstramateriale, der giver et spændende indblik både i seriens produktion samt perioden, der skildres.

Der medfølger kommentarspor til 6 af de 12 episoder, hvor bl.a. Terence Winter og Steve Buscemi fortæller informativt og spændende om serien. Herudover er der et par features, der opsummerer den 1. sæson (15 min), en feature om livet i 1920’erne, bl.a. med fokus på de økonomiske forhold (25 min.) samt et kort kig på 2. sæsons locations (3 min.), to nye karakterer (4 min.) og et promo-spot (2 min.).

Slutteligt kan man gå på opdagelse i persongalleriet og så har man også muligheden for at fordybe sig i perioden med en anden interaktiv feature, der ser nærmere på bl.a. kultur, historie og personligheder, mens cast og crew i et godt picture-in-picture-track taler om serien. Alt i alt et fyldigt og interessant ekstramateriale. Lækkert.

Originaltitel: Boardwalk Empire – season 2, USA, 2011
Instruktion: Tim Van Patten, David Petrarca m.fl.
Medvirkende: Steve Buscemi, Michael Pitt, Kelly Macdonald, Michael Shannon, Shea Whigham, Aleksa Palladino, Michael Stuhlbarg, William Forsythe m.fl.
Spilletid: 723 min.
Distributør: Warner Home Entertainment