Liflig sommerforelskelse med Marilyn Monroe

Marilyn Monroe er en af alle tiders største superstjerner. Et ikon og et mysterium, der fortsat fascinerer og forfører. Så at skulle portrættere hende, må siges at være noget af en udfordring. Michelle Williams påtager sig imidlertid opgaven overraskende overbevisende og med en egen skrøbelighed i det fine drama My Week with Marilyn.

Filmen er baseret på Colin Clarks erindringer fra optagelserne af Prinsen og Korpigen i 1956. Her arbejdede han som assistent og indledte en kortvarig flirt med den smukke og forpinte, 30-årige skuespillerinde. For bag den glamourøse facade gemmer sig en dyb usikkerhed og et pillemisbrug for at klare skærene. Så den blot 23-årige assistent bliver som et roligt tilflugtssted for den på en gang rådvilde og stålsatte stjerne.

Selvom Michelle Williams umiddelbart ikke ligner Monroe, så rammer hun fornemt både hendes uimodståelige udstråling samt sarte side – og det er uden, at Monroe mister den magi og mystik, der stadig omgærder hende. Et på en gang meget menneskeligt portræt, hvor bl.a. Monroes usikkerhed indrammes følsomt, men også med den evigt tvetydige drilskhed, som hun oplagt tirrer et starstruck publikum med.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Eddie Redmayne er herligt naiv som den unge knøs, der forelsker sig i den erfarne stjerne. Hans fascination af hende og filmens verden smitter og er fint med til understrege Monroe-magien. Kenneth Branagh er den gnavne skuespiller og instruktør Laurence Olivier, der bestemt ikke gør Monroes liv på settet lettere. Judi Dench er derimod noget mere forstående som den ældre Sybil Thorndike.

Man finder med andre ord fine skuespillere til at bakke en indtagende Michelle Williams op. Det er dog uden tvivl hende, der er filmens centrum – sammen med det uskyldige modspil fra Eddie Redmayne. My Week with Marilyn bringer måske ikke noget nyt til myten om Monroe, men her er bestemt tale om en liftlig lille sommerforelske, der kradser indtagende i den glamourøse overflade på det udødelige ikon.

Billede, lyd og Ekstramateriale:
Filmens smukke og stemningsfulde billeder står flot og detaljerigt på Blu-ray-udgivelsen, hvor også lydsporet spiller klart og veldefineret filmen igennem. Der er desværre ikke meget ekstramateriale at komme efter.

Her får man blot en traditionel, men udmærket feature, der ser nærmere på Monroe og krydres med sniksnak samt rygklapperi fra cast og crew (19 min.). Herudover medfølger også et engagerende kommentarspor med instruktøren Simon Curtis, der informativt guider en igennem både filmen og myten bag.

Originaltitel: My Week with Marilyn, USA/England, 2012
Instruktion: Simon Curtis
Medvirkende: Michelle Williams, Eddie Redmayne, Kenneth Branagh, Emma Watson, Judi Dench, Dominic Cooper, Toby Jones m.fl.
Spilletid: 1 time 38 min.
Udgiver: Scanbox Entertainment