Charmerende spøgerier med ‘Ghostbusters: Frozen Empire’

Spøgelsesjægere på Blu-ray: Vi ved efterhånden godt, hvem vi skal ringe til, når det spøger. Ja, holdet af ghostbusters! Nu vender spøgelsesjægerne tilbage med efterfølgeren til den vellykkede ’Ghostbusters: Afterlife’ fra 2021, hvor de oprindelige og nye ghostbusters blev forenet. I ’Ghostbusters: Frozen Empire’ er både gamle og nye ansigter tilbage for igen at buste spøgelser.

Denne gang vender holdet af helte tilbage til, hvor det hele startede i den første film fra 1984. Nemlig i New York, hvor den legendariske brandstation atter udgør spøgelsesjægernes hovedsæde. Det knirker og knager dog i den gamle bygning, mens en ny ondskab fra det hinsides også begynder at røre faretruende på sig. Med andre ord: Det er tid til at ringe til ghostbusters!

Det lykkedes at skabe en virkelig fin og veloplagt balance mellem både de oprindelige ghostbusters og så det nye kuld af gespenst-bekæmpere. Der leveres ganske vist sin del af fan-service, som man med fordel måske nok kunne skære lidt ned på, da filmen faktisk er ved at finde sit eget ståsted i universet, der ellers har beroet på de oprindelige proton-bestyrere.

Her finder man igen Bill Murray som Peter Venkman, Ernie Hudson er Winston Zeddemore og Dan Aykroyd gentager rollen som Ray Stantz, mens Annie Potts atter er Janine Melnitz. Stærkt! De får alle fine øjeblikke i filmen, der overvejende holder et engagerende momentum af lige dele sjov og herligt gys, hvor det er karismatiske Winston og Ray, som får mest spilletid af de gamle kendinge.

Det er dog de nye ansigter, som må og skal bære franchisen videre og ind i forhåbentlig flere film. Heldigvis finder man også her et stærkt hold. Nemlig den charmerende gruppe af både unge og ældre ghostbusters, som denne gang virkelig begynder at finde eget fodfæste. De er sjove og veloplagte. Bl.a. er det voksne par spillet af Paul Rudd og Carrie Coon søde sammen. Så pyt med, at filmen er lidt rodet.

De bakkes dynamisk op af bl.a. Finn Wolfhard og Mckenna Grace, der sammen med Carrie Coon som deres mor alle er efterkommere af den afdøde ghostbuster Egon Spegler. Således er blodbåndet til originalerne intakt. ’Ghostbusters: Frozen Empire’ er kort fortalt et sjovt og opløftende skud af spøgerier, der varmer om hjertet og bringer gysende kulde ned ad nakken. Men mest hjertevarme.

Ekstramateriale: Blu-ray-udgivelsen byder på en omgang ekstramateriale, hvor man således kan få et yderlige indblik i filmen. Her finder man en række featuretter, der kigger på bl.a. alt fra New York som setting, udstyr til musikken samt et kommentarspor med filmens instruktør med mere.

’Ghostbusters: Frozen Empire’ udkommer på dvd og Blu-ray den 24. juni.