Flere dumheder fra Knoxville & co.

Kan det virkelig blive ved med at være sjovt, når en af gutterne fra Jackass kaster op, sparkes i skridtet eller bliver jordet af en flok brutale bisoner? Svaret er ja. For selvom flokken af drengerøve ikke disker op med væsentlig nytænkning i deres tredje film – det skulle da lige være brugen af 3D, som man desværre ikke kan opleve på Blu-ray-udgivelsen – så er det stadig veloplagte dumheder, der leveres i Jackass 3.

Opskriften er den samme, som i de to første to film og den efterhånden godt 10 år gamle franchise. Her præsenteres man for en række stunts, gimmicks og platte jokes, hvor de ”gode idéer” ofte griber underholdende om sig. Som fx da legen med superlim pludselig afstedkommer, at dværgen Wee Man og den fede Preston limes sammen maveskind til maveskind, hvorpå de rives fra hinanden i skrig og skrål og nu med mindre kropsbehåring end før.

Med andre ord, flokken af tåber gør alt det, man ikke selv er dum nok til at gøre, men gerne vil se andre udsætte sig selv for. For hvad sker der egentlig, når man lader sig skyde mod himlen i lokum fyldt med afføring eller får revet en tand ud ved hjælp af en lamborghini? Filmen giver svaret. Det er dog en skam, at man ikke kan opleve løjerne i 3D, for man ser tydeligt hvordan denne gimmick er tænkt ind i filmen, som fx når afføring i forførende slowmotion flyver over skærmen.

KLIK VIDERE FORESTEN AF ANMELDELSEN —>

Selvom Knoxville og co. er blevet ældre, så er deres gruppedynamik stadig unik og deres sans for at iscenesætte dumheder stadig underholdende. Og som en af gutterne siger i ekstramaterialet, så tror han ikke, at alder har noget at gøre med hvor dum, man kan være – hvilket filmen må siges at bevise til fulde. Om vi så har brug for en Jackass 4, er en anden snak. Men kommer den, så sidder jeg sgu nok atter en gang klar til at overvære stupiditetens højborg for fuld udblæsning.

Ekstramateriale:
Blu-ray-udgivelsen byder på en lille stak ekstra features, det er ikke specielt dybdegående, men underholder fint. Man får en ’making of’ (27 min.), et par outtakes (6 min.) og 2 slettede scener (3 min.) samt traileren og muligheden for at se en 5 minutter længere udgave af filmen. Det er alt sammen lige så lettilgængeligt som filmen – og så er det faktisk meget sjovt at se, hvordan gutterne igen og igen må udsættes for de samme pinsler indtil det perfekte skud er i kassen. Desuden medfølger filmen også på dvd.

Originaltitel: Jackass 3, USA, 2010
Instruktion: Jeff Tremaine
Medvirkende: Johnny Knoxville, Bam Margera, Steve-O, Ryan Dunn, Chris Pontius, Preston Lacy, Danger Ehren, Dave England, Wee Man m.fl.
Spilletid: 1 time 34 min.
Udgiver: Paramount Home Entertainment