Den sci fi-fascinerende ‘Dune: Part Two’ er et visuelt vidunder

Store sandorme på 4K Ultra HD: Turen går atter ud i rummet og ind i det fascinerende science fiction-univers, hvor den visionære filmskaber Denis Villeneuve gav os første del af Dune-sagaen i 2021. Nu gælder det den dybt dragende opfølger ’Dune: Part Two’, hvor eventyret for den unge hertug Paul Atreides fortsætter med brutal krig og action-svimlende schwung i denne imponerende filmiske bedrift.

Krigen raser, magtkampene syder og mysterierne sitrer, når Paul Atreudes’ rejse med fremenfolket på den farefulde ørkenplanet Arrakis fortsætter i jagten på hævn over huset Harkonnen, der destruerede hans familie. Forude venter flere skæbnesvangre valg for hertugen, der må overkomme sin del af udfordringer på planeten, der – sammen med historien – huser sin del af hemmeligheder.

Fremtiden står malet kulsort op i horisonten for hertugen og hans følge, der har i hobetal af soldater og andre krigeriske udfordringer på nakken i en farlig kamp for en mere lys fremtid. Kampen udspiller sig på gribende, oprigtigt spændende og barsk vis i den altomsluttende verden af kæmpe sandorme, betagende teknologi og mystisk mytologi. Hele min krop rives med ind denne verden.

Timothée Chalamet vokser her med rollen som Paul Atreudes, der får mere dybde og flere nuancer bragt i spil, mens tematikker som kærlighed, skæbne og magt rulles engagerende ud – og ligeledes overbevisende i selv de mere sort/hvide øjeblikke. Herudover gør bl.a. Austin Butler herlig grum figur som den uforudsigelige og ubehagelige Feyd-Rautha Harkonnen. En skøn skurk.

Denis Villeneuve bringer på elegant vis den store fortælling til live gennem enormt opslugende scenerier af beskidt krig og indtagende skønhed, hvor det menneskelige hjerte banker i både de store vidder og de nære øjeblikke. Det store karaktergalleri balanceres fornemt i et sirligt opspændt og flerlaget plot, der engagerende kaster sig fremad i sin medrivende fortælling.

’Dune: Part Two’ er et visuelt vidunder indfanget dynamisk og forførende flot af fotograf Greig Fraser. Hvert et billede suger mig ind i universet og karakterernes liv, der i samspil med Hans Zimmers bombastisk gribende og delikat messende score løfter følelserne frem. Jeg håber, at Denis Villeneuve får grønt lys til sit tredje og afsluttende kapitel i sagaen, der er baseret på Frank Herberts roman ’Dune’ fra 1965.

4K Ultra HD og ekstramateriale: Den smukke film kommer virkelig medrivende flot til sin ret på det billed- og lydoptimerede 4K Ultra HD-format, der matches af en ligeledes velbalanceret lydside. Storartet! Filmen følger desuden med på Blu-ray. Hertil kommer mere end en times ekstramateriale, der tager dig yderligere med ind filmens fascinerende univers. Fra det at skabe filmens verden og sandorme samt den farlige ørken med mere.

’Dune: Part Two’ udkommer på dvd, Blu-ray og 4k Ultra HD den 21. maj.