TWIN PEAKS: David Lynchs tv-serie er et must have på Blu-ray

En tv-serie, du skal eje: Der er gået godt 25 år siden mordet på Laura Palmer hjemsøgte tv-stuerne med David Lynch og Mark Frosts forrygende Twin Peaks. Nu er serien endelig udkommet på Blu-ray, der udover de to sæsoner i flotte nyrestaurerede versioner også byder på spændende ekstramateriale og prequel-filmen Walk With Me. Den gennemførte boks har passende fået titlen Twin Peaks: The Entire Mystery.

Det er derfor oplagt, at du igen – eller måske for første gang – besøger den lille, fiktive amerikanske by Twin Peaks, hvor FBI-agenten Dale Cooper i skikkelse af Kyle MacLachlan undersøger det mystiske mord på teenagepigen. Her er dog ikke tale om en gængs omgang seriekrimi. Langt fra. Du ved, David Lynch er jo ikke hvem som helst. Her blandes mordgåden op med gys, forstadssyre og morbid humor.

Twin Peaks still 04

Ja, du har forhåbentlig allerede luret, at denne artikel er med indbygget anbefaling i. Og den er varm. For her er tale om en serie, der fortsat er både fascinerende, grum og underholdende samtlige af sine 30 forrygende afsnit, der gemmer på mørke hemmeligheder og udgør uforglemmeligt mareridtsfoder al a David Lynch. Serien kan altså med lethed påkræve sig at blive tituleret som en tv-serie-klassiker.

Derfor er det også kun glædeligt langt om længe at kunne nyde serien på Blu-ray med en boks, der i sig selv er en gennemført oplevelse med sit lækre, bastante design. Serien er desuden smukt blevet overført til Blu-ray uden at miste sit sprøde og taktile udseende. Hertil kan man nyde det både dybdegående, interessante og informative ekstramateriale, der giver et fyldestgørende og spændende indblik i serien.

Twin Peaks still 02

Det er derfor i grunden ret så simplet: Har du endnu ikke set denne skelsættende serie, er denne Blu-ray-boks muligheden, du har ventet på. Har du allerede set serien og måske endda flere gange, ja, så er denne boks bestemt også værd at få fat på. Men det vidste du jo allerede godt.

Twin Peaks: The Entire Mystery er udkommet på Blu-ray d. 29. juli 2014. [tabgroup][tab title=”Twin Peaks – The Entire Mystery | Blu-ray-anbefaling”]
Twin Peeks pack shot 3D
Originaltitel: Twin Peaks – The Entire Mystery, USA
Release: d. 29. juli 2014
Instruktion: David Lynch m.fl.
Medvirkende:  Kyle MacLachlan, Michael Ontkean, Mädchen Amick m.fl.
Spilletid: 1503 min. (Seriens to sæsoner) og 134 min. (Fire Walk With Me)
Udgiver: Paramount Home Entertainment[/tab][/tabgroup]