BACKSTROM SÆSON 1: Rainn Wilson som excentrisk kriminalbetjent i Portland

En krimi-serie du skal se: Jeg elsker Rainn Wilson. Ja, ham der blandt andet spiller Dwight Schrute i den amerikanske udgave af The Office samt ikke mindst (anti)helten i James Gunns noget oversete Super. I den sorthumoristiske krimi-serie Backstrom spiller han kriminalbetjenten Backstrom. Det gør han i samtlige af seriens 13 afsnit, der netop er udkommet her i landet på dvd.

Serien fik kun lov til at leve i denne ene sæson, som løb over skærmen tidligere i år uden altså at blive fornyet til en sæson 2. Backstrom er ganske vist en amerikansk serie, men den er baseret på den svenske bogserie af Leif G. W. Persson. I serien leder Everett Backstrom an i Portlands Special Crimes Unit med sine noget opsigtsvækkende, men resultatskabende metoder.

backstrom-blu-ray-02

Backstrom er med andre ord en excentriker, der ikke er som andre kriminalbetjente. Heldigvis. Og på den måde passer han også helt fint sammen med sin umage gruppe af mere eller mindre skæve personligheder, der skal opklare den ene forbrydelse efter den anden i det kolde og regnvåde Portland.

På rollelisten finder man blandt andre også Genevieve Angelson, Kristoffer Polaha, Page Kennedy, Beatrice Rosen, Thomas Dekker og Dennis Haysbert. En skam, at serien kun nåede at blive til denne ene sæson, da nogle serier lige skal nå at vokse sig til. Men 13 episoder med Rainn Wilson som excentrisk kriminalbetjent er bestemt bedre end ingen episoder med Rainn Wilson som excentrisk kriminalbetjent.

Backstrom sæson 1 er udkommet på dvd den 1. oktober 2015.

backstrom-blu-ray-01

[tabgroup][tab title=”Backstrom sæson 1| dvd”]
Backstorm-s1-DVD-cover
Originaltitel: Beackstrom season 1, 2015
Release: den 1. oktober 2015
Instruktion: Mark Mylod m.fl.
Medvirkende: Rainn Wilson, Genevieve Angelson, Kristoffer Polaha m.fl.
Spilletid: 9 timer 26 minutter
Udgiver: 20th Century Fox Home Entertainment[/tab][/tabgroup]