THE X-FILES –SÆSON 10: Agenterne Mulder og Scully er på nye strengt fortrolige opgaver

En strengt fortrolig serie på Blu-ray: The X-Files – eller Strengt Fortroligt som serien i sin tid hed på dansk tv – er en af 90’eres bedste tv-serier. Ja, vel i grunden en af de bedste serier nogensinde. Det er i hvert fald en af mine favoritter. Nu er der landet en sæson 10, der netop er udkommet på Blu-ray.

Første sæson startede det hele i 1994, mens den 9. sæson sluttede en af tv-mediets største serie-epoker i 2002. Det skulle da også have været afslutningen på det hele. Men i år vendte de to agenter altså tilbage med en helt ny sæson, der byder på seks nye afsnit.

x-files-season-10-dvd-anmeldelse-02

Så hvis du altså endnu ikke har fået set de nye afsnit, da de rullede over skærmen eller på nettet tilbage i januar og februar, behøver du altså ikke at vente på, at en eller anden tv-station her i landet beslutter sig for genudsende serien. Du kan blot kaste dig over denne udgivelse, der giver dig alle de nye afsnit, der både byder på nye monstre og mysterier i seriens omfattende univers.

Det er naturligvis David Duchovny og Gillian Anderson, der her er tilbage i deres roller som de legendariske FBI-agenter for at løse nye mysterier her næsten 14 år efter, at den originale serie senest løb over skærmen.

x-files-season-10-dvd-anmeldelse-01

Desuden er seriens skaber Chris Carter også tilbage i fuldt vigør som både medforfatter og instruktør på flere af de seks nye afsnit, der også byder på andre gamle kendelige foran kameraet. Blandt andre Mitch Pileggi som den cool FBI-chef Walter Skinner samt William B. Davis som den skumle og mystiske Cigarette Smoking Man.

Sandheden er med andre ord stadig derude, men om der også venter en 11. sæson er endnu uvist. Men ellers er der også rigeligt med mysterier at se og gense nu, hvor serien med sin 10. sæson runder hele 208 afsnit. Blu-ray-udgivelsen indeholder desuden en lækker omgang ekstramateriale. Blandt andet kommentarspor på afsnit, slettede scener og en making of videre til et kig på monstrene fra seriens gamle sæsoner.

The X-Files – The Event Series (sæson 10) er udkommet på Blu-ray den 16. juni 2016.
[tabgroup][tab title=”The X-Files – The Event Series (sæson 10)”]
x-files-10-season-BD-cover
Titel: The X-Files – The Event Series, 2016
Release: den 16. juni 2016
Instruktion: Chris Carter m.fl.
Medvirkende: David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi m.fl.
Spilletid: 4 timer 24 min.
Udgiver: Paramount Pictures[/tab][/tabgroup]