THE DROP: Ja tak til Tom Hardy, Noomi Rapace og James Gandolfini på kant med loven

En gangsterfyldt Blu-ray: Det er et hårdtslående trekløver, der leder an i krimidramaet The Drop, som er instrueret af Michaël R. Roskam. Han spillefilmdebuterede med den anbefalelsesværdige Bullhead i 2011. Med The Drop har han samlet Tom Hardy, Noomi Rapace og James Gandolfini i front for den hårdkogte historie om kriminalitet, loyalitet og gangstere.

Det er den sidste film, som James Gandolfini nåede at spille med i, inden sin for tidlige død i 2013, blot 51 år gammel. I filmen spiller han barejeren Marvin Cousin Marv Stipler, der ikke har helt rent mel i posen. Tom Hardy spiller bartenderen Bob, mens Noomi Rapace er en cool servitrice. De får dog snart røven på komedie, da et røveri går galt – og snart testes deres loyalitet.

drop-01-blu-ray

Filmen er baseret på Dennis Lehanes novelle Animal Rescue, som han også skrev om til en bog. Jeg har ikke læst nogen af delene, men det er Dennis Lehane selv, der har adopteret sin historie til filmens manuskript. Han er også manden bag bøgerne Shutter Island, Gone Baby Gone og Mystic River, der dannede forlæg for filmene af samme navn, mens han også har skrevet til The Wire og Boardwalk Empire. Så ja, han kan sin kriminelle underverden til fingerspidserne.

Udover det solide trekløver i front, finder du også Matthias Schoenaerts, John Ortiz og James Frecheville på rollelisten. Udover filmen, indeholder den netop udsendte danske Blu-ray-udgivelse også et kommentarspor med instruktør Michaël R. Roskam samt slettede scener og et par featuretter.

The Drop er udkommet på Blu-ray og dvd den 1. oktober 2015.

drop-blu-ray-02

[tabgroup][tab title=”The Drop | Blu-ray-anbefaling “]
Drop-blu-ray-cover
Originaltitel: The Drop, 2015
Release: den 1. oktober 2015
Instruktion: Michaël R. Roskam
Medvirkende: Tom Hardy, Noomi Rapace, James Gandolfini m.fl.
Spilletid: 1 time 47 minutter
Udgiver: 20th Century Fox Home Entertainment[/tab][/tabgroup]