THE WALKING DEAD SÆSON 3: De levende døde leverer medrivende zombiesplat og intenst drama

Der er skruet op for både tempo og blodsjaskende zombie-kills i den medrivende tredje sæson af The Walking Dead. Her er ikke mange rolige minutter for det hårdtprøvede cast, der vanen tro for serien både mister og får nye karakterer tilført. Det er dog fortsat sherif Rick Grimes (Andrew Lincoln) og hans gruppe af overlevende, der er seriens omdrejningspunkt, men både nye og gamle karakterer får stor betydning for sæsonen.

Uden at røbe for meget, så slår Rick og co. sig ned i et forladt fængsel, så sårene fra forrige sæson kan slikkes og Ricks kone Lori (Sarah Wayne Callies) kan føde i ro. Men selvfølgelig når roen ikke at sænke sig, for faren synes i denne sæson konstant, hvor zombier nærmest lurer i hvert billede. Men som man allerede har erfaret i forrige sæsoner, er menneskene mindst lige så stor en trussel som de sultne kadavere – hvis ikke større.

walking dead 3 02

Ja, serien byder på sin del af bad guys, hvor en af mine favoritter er Michael Rooker som Darryls uforudsigelige storebror Merle. Han agerer i denne omgang håndlager for den tvivlsomme Guvernøren (David Morrissey), der er leder af det lille samfund Woodsbury som vi stifter bekendtskab med i denne sæson. Den gamle kending Andrea (Laurie Holden) samt en cool og sværdsvingende Michonne (Danai Gurira) bosætter sig i byen, men sidstnævnte aner uråd ved det ellers på overfladen idylliske samfund.

Vi følger således disse to grupperinger og hvordan de kommer til at påvirke hinanden – og det bliver yderst dramatisk, skulle jeg hilse at sige. Især udvikler Ricks søn Carl (Chandler Riggs) sig – og det er ikke så lidt af en udvikling, han undergår. Brutal og sortsynet – hvilket i det hele taget kendetegner tredje sæson, der banker løs på ens følelser, så man helt udmattes af de grumme drejninger serien tager.

walking dead 3 01

Men det er i det hele taget interessant at følge hver af persongalleries mange karakterer og hvordan de håndterer det umenneskelig pres, de er under. Darryl med sin armbryst er stadig sej og nuanceret portrætteret af Norman Redus, mens Glenn (Steven Yeun) og hans kæreste Maggie (Lauren Cohan) også kommer på hård prøve. Men igen, det gælder for alle medvirkende.

Men selvom der i denne sæson er skruet op for den blodige action, bevares det følelsesmæssige engagement i det ene intense afsnit efter det andet. Ja, sæsonen fungerer altså blandt andet så godt, fordi den ikke er bange for at udsætte sine karakterer for situationer, der ændrer dem radikalt – ja, og afliver nøglekarakterer. Håbløsheden og uforudsigeligheden dunker således nærværende og medrivende hele vejen.

Sæson 3 – 5/6: 5_6 - stars_LILLE

walking dead 3 03

Ekstramateriale, billede og lyd:
Denne tredje sæson kommer virkelig til sin ret på Blu-ray. Billedet er veldefineret og med en lækker grittiness, hvor både zombierne står vamle, mens også hudtoner, landskaber og de mørke scener gengives flot. Lydsporet er yderst medrivende – dialogen går klart igennem, mens der også gives godt rum til både action og stemningsfuld gru. Ekstramaterialet udgør desuden et fint supplement.

Her får man fem kommentarspor, hvor både skuespillere, instruktører og producenter deltager med interessante og fine kommentarer på arbejdet med serien samt de respektive afsnit. Herudover er der en række featurretter – et kig på Chandler Riggs rolle som Ricks søn (7 min.), David Morrissey i rollen som Guvernøren (8 min.) og Danai Gurira som den sværdsvingende Michonne (8 min.). Et kig på en af sæsonens karakterer, der dør (8 min.) samt sæsonens konflikter (5 min.).

walking dead 3 06

Endvidere diskuteres sæsonens fængsels-location af cast og crew (10 min.), et kig på skabelsen af zombierne og hvorledes man lavede de mange drab med både praktiske og digitale effekter (8 min.). Slutteligt er der endnu et kig på flere af de medvirkendes dødsscener (8 min.) samt en række slettede scener (14 min.). Alt i alt et fint og informativt ekstramateriale, der giver et godt indblik i sæsonen.

Ekstramateriale 4/6 4_6 - stars_LILLE | Billede 5/6 5_6 - stars_LILLE | Lyd 6/6 6_6 - stars_LILLE

– Læs også min anmeldelse af The Walking Dead sæson 2 HER.
– Bliv ven med Filmskribenten på Facebook HER. [tabgroup][tab title=”The Walking Dead sæson 3 | Blu-ray-anmeldelse”]
Samlet vurdering 5/6:
5_6 - stars
walking dead 3 cover
Originaltitel:
The Walking Dead third season, USA, 2012-2013
Release: d. 29. august 2013
Instruktion: Ernest Dickerson, Billy Gierhart m.fl.
Medvirkende: Andrew Lincoln, Sarah Wayne Callies, Laurie Holden, Norman Reedus, Steven Yeu, Lauren Cohan, Chandler Riggs, Danai Gurira, Michael Rooker, David Morrissey, Scott Wilson m.fl.
Spilletid: 698 min.
Udgiver: SF Film[/tab][/tabgroup]