THE WALKING DEAD SÆSON 2: Zombie-serie er fortsat dødgod underholdning

De levende døde stavrer fortsat urovækkende rundt i denne intense anden sæson af zombie-serien The Walking Dead. Døden er konstant i spil hos de udsatte overlevende, der stadig må kæmpe indædt for overlevelse, mens de forsøger at bevare håbet i en verden, hvor håbløsheden blot vokser sig større dag for dag…

Omfanget af zombie-apokalypsen synes total, mens vi i seriens 13 afsnit atter følger betjenten Rick og de andre overlevendes tur gennem et trøstesløst landskab af død og rådne kadavere. De ender ved et landsted, hvor andre overlevende har formået at holde de kødædende døde på afstand. Men nogen form for landlig idyl er her ikke tale om. De interne stridigheder tager til, mens de sultne zombier lurer i skovbrynet.

twd202

Serien er baseret på tegneserien af samme navn og universet synes perfekt til serieformatet. Her kan håbløsheden virkelig få lov at slå rod, mens det ene afsnit efter det andet blot bliver en understregning af den dystre virkelighed, som de medvirkende befinder sig i. Her er hele vejen en sortsynet klangbund, hvor lyset kun i få glimt får lov at slippe ind. Det er skønt, at man tør fastholde denne knugende dysterhed.

Serien leverer heldigvis fortsat sin del af herlig zombie-snask med både blodige headshots og afgnaskede lemmer. Det er dog det menneskelige drama og hvordan de medvirkende hver især håndterer den ekstreme situation, der hele vejen er seriens kerne. For måden hvorpå konflikterne i gruppen spidser til, er ganske enkelt sitrende godt skruet sammen og afføder op til flere nervepirrede højdepunkter.

twd201

For netop det, at civilisationens undergang er baggrund for dramaet, er med til hele tiden at skubbe de medvirkende til kanten – virkelig at teste hvad de står for. For mens den sidste rest af menneskelighed synes at hænge i en faretruende tynd tråd hos nogle, så forsøger andre at fastholde en moral og et menneskesyn, der er med til at holde grænsen mellem de overlevende og levende døde i skak.

Netop det fortløbende serieformat og den til tider repetitive storyline er fornemt med til at cementere håbløsheden og samtidig spejle den muligvis formålsløse jagt på overlevelse og vej ud af zombiers dødelige favntag. Ikke at serien står i stampe, for her aflives gerne både centrale karakterer, mens nye kommer til. Det er overraskende og grufuld god underholdning. Kom bare med den 3. sæson, snart…!

twd204

Serien 4/6: 4_6 - stars_LILLE

Billede, lyd og Ekstramateriale:
Det dystre univers står flot på Blu-ray-udgivelsen. Den matte farveskala er nuanceret og veldefineret, mens kontrasten er solid og detaljegraden fin. Lydsporet er ligeledes en solid og myrekrybende oplevelse, der fornemt sender både splattede gnaskelyde og dialog klart igennem.

Ekstramaterialet består af 8 slettede scener (29 min.) samt 11 korte features, der ser på forskellige aspekter af serien (65 min.). Det er de forskellige features, der er mest interessante. Her kommer cast og crew bl.a. ind på de blodige special effects, serien kontra tegneserien samt lyddesignet og soundtracket. Et udmærket og letfordøjeligt supplement, man bør bruge tid på.

Billede 5/6 5_6 - stars_LILLE | Lyd 5/6 5_6 - stars_LILLE| Ekstramateriale 3/6 3_6 - stars_LILLE

[tabgroup][tab title=”The Walking Dead sæson 2 | Blu-ray-anmeldelse”]
Samlet vurdering:
4_6 - stars

twd2 cover

Originaltitel: The Walking Dead – season 2, USA, 2012
Instruktion: Ernest Dickerson, Gwyneth Horder-Payton m.fl.
Medvirkende: Andrew Lincoln, Jon Bernthal, Sarah Wayne Callies, Laurie Holden, Jeffrey DeMunn, Steven Yeun, Chandler Riggs, Norman Reedus m.fl.
Spilletid: 581 min.
Udgiver: SF Film[/tab][/tabgroup]