The Spy Who Dumped Me: Dybt søvndyssende og yderst umorsom action-komedie

Biografanmeldelse: Jamen dog, en agent-og-action-komedie med mine soft sports Mila Kunis og Kate McKinnon i hovedrollerne. Det lyder i mine ører som en dejligt uforpligtende omgang underholdning. Det er da også præcis, hvad man er gået efter at levere med ‘The Spy Who Dumped Me’. Desværre leverer filmen ikke varen. Meget langt fra. For action-delen er uopfindsom og endnu mere fatalt, så er løjerne overraskende umorsomme. Mega øv.

Der er end ikke meget af hverken smittende energi eller komisk kemi at hente i Mila Kunis og Kate McKinnon, der her kommer på afveje i agentland som to uheldige veninder med røven på agent-komedie. De bliver nemlig ufrivilligt blandet ind i en hemmelig mission og international sammensværgelse, da Mila Kunis’ aka Audreys ekskæreste viser sig at være en hemmelig agent.

Herfra går den (knapt så) vilde – og meget lidt morsomme – jagt gennem Europa, hvor de to Los Angeles-kvinder har både snigmordere og andre lyssky typer på nakken, mens de må lære at begå sig på agent-manér med både de bare næver, bilræs og skydevåben. Således står den altså på agent-forviklinger, glat action og det ene mislykkede forsøg efter det andet på at være sjov.

Ja, det er egentlig noget af en bedrift, at det er lykkedes at få en så umorsom og meget lidt charmerende action-komedie ud af et ellers komisk talent som Kate McKinnon samt den ellers altid charmerende Mila Kunis. Det er ikke desto mindre tilfældet, hvor der ellers ivrigt jages grin – både dem under bæltestedet og dem over. Men aldrig vellykket.

Hverken diarré-, prutte- eller pik-jokes er sjove, mens fish-out-of-water- samt slapstick-humoren med de to kvinder på afveje afføder grin hos mig. End ikke et lille kluk. Og jeg synes ellers, at de to hovedroller besidder komisk timing. Bare ikke her. Men nu er det også et pølset, uopfindsomt og dybt uinteressant manuskript de har at arbejde med samt en historie, der er yderst søvndyssende.

Ja, ‘The Spy Who Dumped Me’ varer faktisk lige knap to timer. Det er aaalt for langt i forhold til, hvad blandt andet den uengagerende historie kan bære. Læg hertil, at filmen slet ikke er morsom og du har noget af en snooze-fest af dimensioner. Det er virkelig en skam og stakkels spildte kræfter på denne action-komedie, der er mere søvnfremkaldende end latterskabende. Gaaaab.

– ‘The Spy Who Dumped Me’ får 1 ud af 6 stjerner:

– ‘The Spy Who Dumped Me’ får premiere den 16. august.