CANNIBAL HOLOCAUST: 35 år gammel kannibalklassiker er stadig forrygende grum

Kannibalklassiker på Blu-ray: Det er fantastisk, at Ruggero Deodatos berygtede kannibalklassiker fra 1980, Cannibal Holocaust, nu har fået en dansk Blu-ray-udgivelse. Det var den første titel, det danske distributionsfirma Another World Entertainment udgav i 2006 – dengang på dvd. Nu har de så opgraderet titlen med denne fine udgivelse, der udover en uncut version af filmen blandt andet indeholder en booklet på engelsk og en virkelig god dokumentar om kannibalfilm.

Selvom den danske titel er forrygende – jeg mener: Kannibalmassakren – så er det med den engelske titel, filmen er udgivet. Og godt nok er den grumme klassiker 35 år gammel, men det er fortsat en brutal og trøstesløs oplevelse at følge det amerikanske dokumentarhold, der kommer på afveje i junglen hos en flok kannibaler. Ja, dette er faderen til found footage-genren, der siden for alvor fik fart på med The Blair Witch Project.

Cannibal-Holocaust-Kannibalmassakren-Blu-ray-02

Ja, det er en af verdens absolut bedste film – og en af mine absolutte favoritfilm. Den der slags film, hvor der er et helt tydeligt “før” og “efter” at have set filmen. Sådan en slags film, du skal se. Med det samme. Eller gense, hvis du allerede har været udsat for kannibalgnaskerierne. Og denne Blu-ray-udgivelse gør det bestemt værd at genopleve den grumme jungletur.

Blandt andet de bestialske voldtægter samt de eksplicitte drab (de er gode og vamle). Både dem på menneskene og dem på dyrene. Ja, flere dyr dræbes rigtigt, mens menneskedrabene er noget, de leger (bare rolig). Tænk blot på det ikoniske billede af kvinden, der er spiddet på en stor pæl – fra anus, op igennem kroppen og ud af munden. Av. Eller slagtningen af den store skildpadde med blævrende indvolde ud over det hele. Ad.

Cannibal-Holocaust-Kannibalmassakren-Blu-ray-01

Cannibal Holocaust leverer altså en virkelig skøn og dybgrøn junglestemning af håbløshed, fordærv og uro, mens den giver en knude i maven, som bare vokser sig tung på den helt rigtige måde. Ja, dette er altså en klar anbefaling. Også af denne Blu-ray-udgivelse. Jeg var desuden så heldig at møde Ruggero Deodato på genrefilmfestival Blodig Weekend i 2014, hvor han præsenterede filmen (og signerede min dvd-udgave). Hyggeligt at hilse på kannibalkongen og manden bag en af mine favoritfilm.

Filmen, Cannibal Holocaust: 5/6:5_6 - stars_LILLE

Cannibal-Holocaust-Kannibalmassakren-Blu-ray-05

Ekstramateriale, billede og lyd:
Filmen er udgivet i tre versioner: dvd og Blu-ray samt en Blu-ray Limited Edition, der vist kun adskiller sig ved at være i et pap-sleeve. Jeg har kigget på den limiterede udgave. Billedet står virkelig flot og bevarer sin stoflighed med et veldefineret og farvemættet billede, der gengiver junglengruen naturtro. Lydsporet er klart og velbalanceret, hvor også Riz Ortolanis smukke og grumme score har godt liv.

Ekstramaterialet består af fire trailers for filmen (international, amerikansk, italiensk og tysk, i alt 10 min.), diasshow med stills (3 min.), en forlænget scene (2 min.) og en rigtig fin 10 siders booklet om filmen på engelsk. Mest interessant er dokumentaren Eaten Alive: The Rise and Fall of the Italian Cannibal Film fra 2015 (85 min.), der giver et både informativt, grundigt og interessant kig på kannibalgenren, hvor både filmfolk, kritikere og kendere interviewes.

– Besøg Filmskribenten på Facebook HER.

[tabgroup][tab title=”Cannibal Holocaust | Blu-ray”]
Cannibal-Holocaust-(Kannibal-Massakren)-(Uncut)---Limited-Edition-cover
Originaltitel: Cannibal Holocaust, Italien, 1980
Udgivelse: den 29. oktober 2015
Instruktion: Ruggero Deodato
Medvirkende: Robert Kerman, Francesca Ciardi, Perry Pirkanen, en masse kannibaler m.fl.
Spilletid: 96 min.
Udgiver: Another World Entertainment[/tab][/tabgroup]