WISH UPON: Rend mig i røven med jeres jammerlige gyserfilm

Biografanmeldelse: Jeg vil i reglen langt hellere se en dårlig gyserfilm end en dårlig film i en hvilken som helst anden genre. Ja, så meget holder jeg af gys. Men det er så også nærmest det bedste, jeg kan sige om det overnaturlige og dovne gys ‘Wish Upon’, hvor en mystisk kinesisk æske skaber uhygge – eller rettere sagt forsøger på at skabe uhygge.

Der er nemlig ikke meget uhygge at hente i de slappe løjer, hvor historien afvikles i neon, så alle kan være med. Her overforklares alt – lige fra de medvirkendes overfladiske følelsesliv til hvordan den “mystiske” æske virker. Der er med andre ord ikke meget overladt til fantasien, mens de følelsesmæssige nuancer er til at overse.

Wish Upon biograf 01

Både uhygge og følelsesmæssigt engagement fiser således også hurtigt ud af filmen, hvor vores hovedperson – teenageren og skolens outsider Clare – ellers blandt andet tumler med traumet over at have set sin mor tage livet af sig selv. Men hvad der kunne være grundlaget for et komplekst følelsesliv i modspil med den mystiske æske forbliver efterladt fladt på jorden til fordel for ineffektive ‘jump scares’ og tåbelig usandsynligheder.

For da Clare – en trutmundet og ganske sød Joey King – får foræret den kinesiske æske af sin far, bliver det begyndelsen på mareridtet. Det viser sig nemlig, at æsken opfylder syv ønsker – men naturligvis ikke uden, at det har sin blodige pris. Det går dog alt for sent op for Clare, da hun for længst har rodet sig ud i ønsker om penge, at få den perfekte kæreste og at være populær – som jo er det, som teenagere har på hjernen.

Wish Upon biograf 02

Fair nok med de mere eller mindre overfladiske ønsker, da Clare til at starte med ikke tror på æskens formåen. Og fred med ønskerne, hvis så bare filmen havde været uhyggelig eller medrivende blodig. Den er ingen af delene – og det bliver kun til et par uopfindsomme blodigheder, der ikke afstedkommer gisp fra mig. Kun én enkelt scener er ganske klam – stikord: Forrådnelse.

Men én kort scene, der er dejligt klam er bare ikke nok, når resten af filmen forbliver et vagt forsøg på at skræmme bukserne af mig, men ikke lykkedes med hverken det eller at fortælle en bare nogenlunde gribende historie om teenageren Clare og hendes problemer. Det hele er bare for uengagerende, overfortalt og gysende kedsommeligt sat i scene til. Et stor øv herfra.

– ‘Wish Upon’ får 1 ud 6 stjerner:
1_6 - stars

– ‘Wish Upon’ får biografpremiere den 13. juli.

Wish Upon biograf poster