THE HOST: Rumvæsner og science fiction-romantik af tredje grad

Rumvæsner, der har taget bolig i næsten alle mennesker på jorden, nærkontakt af romantisk tredjegrad og identitetsproblematikker. Ja, der er hældt tankevækkende stof i science fiction-gryden – desværre forbliver det ved halvglatte kvæk, mens vrøvl og flad kærlighedsflimmer får overtaget i en ellers ok flot visualiseret fremtidsdystopi.

Her er selvfølgelig tale om filmatiseringen af Stephenie Meyers bog The Host. Mere interessant end hendes Twilight-saga (sådan cirka), men de trættende teenage-kvaler kammer desværre over i det momentvis ellers ganske spændende drama, hvor spørgsmål om hvad, der gør os til mennesker er i spil.

the host 02

Alt ånder nemlig fred og idyl på jorden efter den fremmede race har overtaget stor set samtlige menneskers kroppe. Der er dog en lille gruppe, der fortsat kæmper for menneskenes overlevelse. Denne gruppe kommer Melanie i kontakt med, selvom hendes krop i filmens begyndelse overtages af et rumvæsen, der får navnet Wanda.

Hun bliver således filmens dramatiske centrum, hvor kampen mellem Melanie, Wanda og deres modsatrettede følelser slår krøller – ikke mindst i mødet med de to kærlighedsrivaler fra modstandsgruppen, Ian og Jamie. Her er altså et lignende trekantsdrama i gang, som det mellem Bella, Edward og Jacob fra vampyr-serien. Men heller ikke her giver kærligheden troværdig genklang.

the host 01

Det er ellers den dygtige Andrew Niccol, der har instrueret og været med til at skrive filmen. Han er manden bag de fremragende science fiction-film Gattaca og S1m0ne samt den fine Lord of War og den ujævne, men interessante dystopi In Time. The Host er bestemt også professionelt afviklet, men hverken tematikkerne eller følelserne får den nødvendige pondus, mens det også er småt med reelle faremomenter.

Til gengæld får man en påklistret cliffhanger, mens der ihærdigt forsøges skabt ægte romantik. Det lykkedes ikke. Saoirse Ronan gør ellers fin figur som Melanie/Wanda, mens bejlerne Jake Abel og Max Irons er ret så anonyme. De gode takter overmandes med andre ord af romantisk vrøvl og uforløste tematikker i en desværre i sidste ende alt for ujævn omgang science fiction-vælling.

Filmen 2/6: 2_6 - stars_LILLE

the host 03

Ekstramateriale, billede og lyd:
Filmen tager sig dog godt ud på Blu-ray. Billedet er veldefineret, farverne mættede, detaljegraden indtagende og flot tekstur. Lydsporet spiller også uden problemer, hvor dialogen går klart igennem hele vejen i et i øvrigt velbalanceret mix. Ekstramaterialet er derimod ikke specielt interessant.

Man får et kommentarsporet med manusforfatter og instruktør Andrew Niccol, forfatteren Stephenie Meyer og produceren Nick Wechsler. Det er uengagerende, kedeligt og plaget af rygklapperi og snik snak om, hvor glade de er for filmen. slutteligt en kort behind the scenes, der mest er et skamrosende promo-indslag (8 min.) samt et par ligegyldige slettede scener (3 min.).

Ekstramateriale 2/6 2_6 - stars_LILLE | Billede 5/6 5_6 - stars_LILLE | Lyd 5/6 5_6 - stars_LILLE

– Bliv ven med Filmskribenten på Facebook HER. [tabgroup][tab title=”The Host | Biografanmeldelse”]
Samlet vurdering: 3/6
3_6 - stars

the host cover
Originaltitel: The Host, USA, 2013
Release: d. 1. august 2013
Instruktion: Andrew Niccol
Medvirkende: Saoirse Ronan, Max Irons, Jake Abel m.fl.
Spilletid: 126 min.
Udgiver: Midget Entertainment[/tab][/tabgroup]