Et umage par på afveje

Udgangspunktet for komedier er ofte at lade modsætninger mødes. På den måde serveres der per automatik utallige muligheder for pinlige misforståelser og højlydte uenigheder afledt de forskellige verdenssyn. Denne gammelkendte præmis finder man også i road movie-komedien Due Date, hvor den stringente Peter og den diffuse Ethan uheldigvis ender med at skulle krydse USA sammen.

Robert Downey Jr. indtager rollen som den arrogante og overlegne Peter, mens Zack Galifianakis er modsætningen uden situationsfornemmelse, men med hjertet på rette sted. De skal begge med fly til Los Angeles. Peter skal nå hjem til fødslen af sit første barn, mens Ethan forfølger skuespillerdrømmen. Men misforståelser fører til et fælles flyrejseforbud og så ender det umage par i en bil sammen på vej mod L.A.

De to herrer er bestemt godt selskab – bare ikke hinandens og netop det faktum afføder nogle ret vellykkede og bizarre optrin. Specielt er filmens første del vittig og vellykket, hvor den bl.a. står på slagsmål med en krigsveteran i rullestol, en øretæveindbydende møgunge og mundhuggerier på et offentligt toilet.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN —>

Det er Todd Phillips der har instrueret, manden bag komedie-succesen The Hangover. Helt så vellykket vanvittig er dette road trip ikke. Det virker mere som en film, der lige skulle skydes af, inden den står på nye ’tømmermænd’ senere på året. Hermed ikke sagt, at filmen ikke har vellykkede øjeblikke – for det har den.

Desværre bliver der bare for langt imellem de vellykkede komiske ordudvekslinger og absurde optrin efterhånden som filmen skrider frem – og en masturberende hund er sgu for billigt et trick og (i dette tilfælde) bare ikke sjovt. Men kemien svinger (ofte) mellem det umage par, så på charmen alene og tilpas med star quality triller de to herrer lige akkurat dette velproducerede venstrehåndsarbejde over målstregen.

Ekstramateriale:
Det er en tam omgang ekstramateriale, der diskes op med på Blu-ray-udgivelsen. Her finder man kun et par kedelige slettede scener (4 min.), lidt gak og gøgl fra settet (7 min.), korte sammenklip af Ethans mange spørgsmål og filmens action-scener samt den fulde scene fra Two and a Half Men, som Ethan optræder i (3 min.). Til gengæld står udgivelsens billedet fint og farvemættet, mens lydsporet går rent igennem.


Originaltitel: Due Date, USA, 2010.
Instruktion:
Todd Phillips
Medvirkende:
Robert Downey Jr., Zack Galifianakis, Michelle Monaghan, Juliette Lewis, Jamie Foxx m.fl.
Spilletid:
95 min.
Udgiver:
Warner Home Entertainment