Jurassic World – Fallen Kingdom: Fuld smæk dinosaur-action

Biografanmeldelse: Så skal vi tilbage til den dinosaur-fyldte ø med ‘Jurassic World: Fallen Kingdom’. Det betyder den ene hæsblæsende og stortopsatte actionscene efter den anden, hvor menneskene i den grad må tage benene på nakken for at overleve de mange glubske bæster. Bryce Dallas Howard og Chris Pratt er tilbage i deres respektive og klar til kamp for dyrene.

For de to skal nemlig i denne omgang forsøge at redde de mange dinosaurer, da øens vulkan er begyndt at røre faretruende på sig. Det betyder flydende lave samt skrig, skrål og dinosaur-brøl. Således er scenen sat for massevis af dinosaurer – gamle kendinge samt naturligvis også helt nye spidstandede monstre. Og ja, det er altså ret så medrivende, når de sultne dyr farer rundt.

Det gør de så også ret så meget i en film, der beror noget mere på sin action end lige sine karakterer – eller måske rettere karakterudvikling. Det er der nemlig ikke så meget af, hvor det mere synes at være dinosaurerne, der spiller den egentlig hovedrolle og ikke menneskene. Det gør dog for mit vedkommende heller ikke det store, da jeg i den grad er en sucker for fortidsdyrene.

Men det til trods, så forhindrer det desværre ikke filmen i at rende en smule ind i dødvande undervejs og gå en lidt i ring om sig selv. Heldigvis står der en dinosaur klar til at brøle om hvert et hjørne, mens vores hovedroller puttes i den ene nervepirrende og farlige situation efter den anden. Her er naturligvis også mere than meets the eye i form af nogle bad guys med skumle planer.

Dem vil jeg dog ikke komme nærmere ind på – andet end, at jeg vil sige, der her kommer de vante Jurassic-tematikker på banen om menneskets hovmod og legen gud med skaberværket samt de heraf moralske og etiske problematikker, der jo som bekendt i franchisen konsekvent fører til død og dinosaur-ødelæggelse. Det er som sagt også tilfældet her – i stor stil. Herligt!

Så på trods af sine karaktermæssige problemer, en lidt halvkedelig historie samt et ujævnt filmisk flow, så ender ’Jurassic World: Fallen Kingdom’ altså i sidste ende som ret så underholdende og uforpligtende dinosaur-action med tryk på dinosaur-action-delen. Jeg ser så absolut frem til det næste og tredje samt indtil videre sidste kapitel i denne nye Jurassic-trilogi.

– ‘Jurassic World: Fallen Kingdom’ får 4 ud af 6 stjerner:

– ’Jurassic World: Fallen Kingdom’ har premiere den 7. juni 2018.