Helt ind i skovens dyb med ‘Leave No Trace’

Skovbrynet drama på dvd: Instruktør Debra Graniks lavmælte minimalist-drama ‘Leave no Trace’ er den ventede opfølger på hendes både isnende og intense drama ‘Winter’s Bone’, der er helt tilbage fra 2010 – den kan jeg virkelig godt kan lide. Så jeg var meget spændt på at se, hvad hun havde i posen med sin nye spillefilm, der udkommer på dvd her i landet den 9. maj.

Man følger i ‘Leave No Trace’ den forpinte far og krigsveteran Will og hans teenagedatter Tom. De lever sammen i en lille nationalpark uden for Portland i pagt med naturen og afskåret fra både strøm samt rindende vand. Med andre ord et liv under civilisationens radar og uden megen kontakt med andre mennesker end blot de to sammen dag ud og dag ind.

Således forsøger de at leve deres liv – eller ja, egentlig bare at overleve – det med en hverdag og et liv, der egentlig er uden meget retning andet end netop ren overlevelse. Hjertet i filmen er således de to hovedroller og her forholdet mellem far og datter, der spilles både stærkt og dragende af Ben Foster og Thomasin McKenzie.

Men deres forhold og persontegninger forløses desværre bare ikke lige indtagende hele vejen, men kommer sine steder til at stå lidt vagt hen i vinden, hvor også noget af den ellers fine intimitet og nærvær i fortællingen ikke helt holdes ved lige. Det er virkelig en skam, for potentialet er uden tvivl til stede.

‘Leave No Trace’ udkommer på dvd den 9. maj.