STAR TREK BEYOND: Et kulørt, sprudlende og potent rumeventyr

Science fiction-anbefaling: Efter det yderst vellykkede Star Trek-reboot i 2009 kom der i 2013 den mindre vellykkede og delvist skuffende Star Trek Into Darkness. Men nu er franchisen altså atter kommet på rette kurs med Justin Lins Star Trek Beyond, der nu er udkommet på Blu-ray og i 4K Ultra HD, så det sprudlende univers i den grad kommer til sin ret.

Så 50 året for Star Trek kan altså fejres med endnu en vellykket spillefilm i den efterhånden lange række. Her med Chris Pine tilbage i rollen som Kaptajn James T. Kirk, Zachary Quinto som Spock og Karl Urban som McCoy, mens Zoe Saldana atter er Uhura og Simon Pegg – der denne gang har været med til at skrive filmen – både er sjov og har fin dramatisk tyngde som Scotty.

star-trek-beyond-02

Idris Elba er ny mand i universet med rollen som den frygtindgydende skurk Krall, der angriber det legendariske rumskib USS Enterprise. Kaptajn Kirk og resten af besætningen styrter således ned på en ukendt planet, hvor de må få hjælp af en mystisk fremmed kriger i kampen mod Kralls tropper og hermed undgå en galaktisk krig.

Justin Lin har tidligere instrueret blandt andre flere kapitler i den bilglade The Fast & The Furious-franchise – og hans håndelag for at levere tempofyldt underholdning holder bestemt vand her, hvor det kulørte univers ligeledes foldes sjovt og virilt ud. Der er med andre ord skruet godt op for action-delen af et ellers også tænksomt univers – men når det er så underholdende som her, så holder det.

star-trek-beyond-01

Filmen udkommer i ultra HD-formatet 4K og gør sig desuden forrygende flot på Blu-ray-skiven, der også følger med. Billedet er farvemættet og veldefineret, mens det dynamiske lydspor brøler med velbalancerede niveauer. Herudover får man ekstramateriale, der ser nærmere på historien, destruktionen af Enterprise samt locations og 50 året for franchisen med mere.

Star Trek Beyond udkommer på dvd, Blu-ray, 3D Blu-ray og 4K Ultra HD den 24. november 2016.

star-trek-beyond-cover