SOMMEREN ’92: Fodboldnostalgi og legendarisk VM-sejr

Fodboldnostalgi på Blu-ray: Okay, vi ved jo alle, hvordan filmen ender. Men vi vidste jo også godt, at Titanic sank. Og med Sommeren ’92 er det i høj grad også mere rejsen end resultatet 2-0 mod Tyskland i VM-finalet, som det handler om. Det er den klassiske historie om den undertippedes vej fra underdog til sejr og vinder, det handler om. Og så er historien jo oven i købet og utroligt nok sand.

I centrum for historien finder vi landstræneren Richard Møller Nielsen, der ikke just har det bedste navn i fodboldland – hverken i pressen, hos befolkningen eller hos spillerne. Men ender alligevel med at skulle træne det danske landshold under VM i 1992. Hans kamp for at få spillerne på sin side og vejen mod den uforudsete sejr danner rammer om dette stykke fodboldhistorie.

sommeren-92-01

Ulrich Thomsen indtager med ro og gravitas rollen som landstræneren, mens mand i rollerne som de nu legendariske fodboldspillere finder en række af dansk films bedste og mest lovende skuespillere. Blandt andre Mikkel Boe Følsgaard som Kim Vilfort, Cyron Melville som Brian Laudrup, Esben Smed Jensen som John ‘Faxe’ Jensen, Allan Hyde som Flemming Povlsen, Gustav Dyekjær Giese som og Peter Schmeichel samt Jon Lange som Kim Christofte.

Så hvis du vil genopleve VM-historien med spillefilmsschwung, 90’er-overskæg og godt pondus på både humor og dansk nationalfølelse, kan du nu enten se eller gense filmen, der er landet på Blu-ray. Udgivelsen byder desuden på et kommentarspor med Ulrich Thomsen, sportskommentator Flemming Toft og filmens instruktør Kasper Barfod.

Sommeren ’92 er udkommet på Blu-ray og dvd den 30. november 2015.
[tabgroup][tab title=”Sommeren ’92 | Blu-ray”]
sommeren-92-cover
Originaltitel: Sommeren ’92
Udgivelsesdato: 26. november 2015
Instruktion: Kasper Barfoed
Medvirkende: Ulrich Thomsen, Mikkel Boe Følsgaard, Cyron Melville, Allan Hyde, Gustav Dyekjær Giese, Jon Lange, Esben Smed Jensen m.fl.
Udgiver: SF Film[/tab][/tabgroup]