Tillykke med de 65 år til special effects-legenden Rick Baker

Rick Baker bliver 65 år i dag. Hurra for ham og hans forrygende monstre og bizarre effekter.

Jeg er blandt andet begejstret for hans arbejde på Videodrome (der sjovt nok også er en af verdens bedste film) samt naturligvis hans varulvearbejde på eksempelvis An American Werewolf in London, The Howling, Wolf og The Wolfman videre til Michael Jacksons Thriller-video.

Listen er lang og tæller blandt andet også The Exorcist, Squirm, The Incredible Melting Man, Star Wars, The Funhouse, Gremlins 2 og hans mindre blodige effektarbejde på at genskabe Bela Lugosi i Ed Wood.

Videre til Batman Forever, The Frighteners, Men in Black-filmene, Hellboy, Tron: Legacy og Robert Downey Jr. som ‘the dude playin’ the dude, disguised as another dude’ i Tropic Thunder.

Hurra for Rick Baker og praktiske effekter.