LADY BIRD: Sød, charmerende og rørende film om livet som ung

Det hårde ungdomsliv på Blu-ray: Der sker ting og sager på indvendigt og udvendigt i ungdomsårene. Det betyder blandt andet både løsrivelse fra forældrene og identitetsskabende, videre til både kærlighed og venskaber – og ikke mindst de mange problemer det måtte afstedkomme. Det betyder det i hvert fald i Greta Gerwigs Oscar-nominerede ‘Lady Bird’.

Her møder man nemlig Christine “Lady Bird” McPherson, der på sin vis kæmper imod sin både kærlige, påståelige og viljestærke mor – en sygeplejerske, der utrætteligt arbejder for at holde familien oven vande. Ikke mindst fordi, at hendes mand og Lady Birds far mister sit job. Ja, det handler blandt andet også om familierelationer og hvordan, man håndterer disse.

I front for filmen finder man den både charmerende, urimelige og søde Saoirse Ronan som pigen, der har døbt sig selv for Lady Bird. Det ungpigeportræt indkasserede hende da også en Oscar-nominering. Laurie Metcalf er ligeledes helt forrygende som hendes forstående og splittede mor Laurie Metcalf. Det mor-portræt indkasserede hende også hende en Oscar-nominering.

Ja, ‘Lady Bird’ er med andre ord en karakterstærk film, der desuden giver et engagerende og relaterbart indblik i de relationer, der former os som mennesker livet igennem. Det er også en både morsom, rørende og charmerende film, der da også lige scorede tre øvrige Oscarnomineringer. Det for bedste film, bedste manuskript og bedste instruktion.

– ‘Lady Bird’ udkommer på dvd og Blu-ray den 13. september 2018.