TORMENT: Haltende home invasion-slasher er blodfattig, stemningsfuld og sådan ok-agtig

Blu-ray-anmedelse: Okay, hør nu lige her. Det er jo ikke fordi, at jeg som sådan tørster efter at se folk blive slået ihjel. Du ved, med økser, hækkesakse og store knive. Eller det vil sige, det gør jeg. Altså, når jeg ser en slasher. Men med Torment måtte jeg se forgæves efter blodige mord, for de sker offscreen. Det er altså lidt fesent. Men fair nok. Hvad kan Torment så?

Well, lad mig først lige ridse filmens plot op. Bare rolig, ingen spoilers. Blot lige grundpræmissen. Du kender den dog allerede fra utallige andre film. Et klassisk home invasion-setup-skråsteg-slasher. En familie tager ud i et mere eller mindre ødeliggende hus. Det skulle de ikke have gjort. For selvfølgelig lurer nogle fæle maskeklædte skikkelser i mørket – og de har mordvåben i hænderne.

Torment blu-ray anmeldelse 03

Og så er det sådan set den obligatoriske katten-efter-musen-slasher herfra. Simpelt og ligetil. Sådan skal det være. At plottet så forsøger at lægge lidt ekstra overraskelser ind i historien er helt cool. At det så ikke heeeelt fungerer, er en anden sag. Men tilbage til familien, der forsøger at overleve. Far, mor og en 7-årige søn. For der er lige den detalje, at moren ikke er den rigtige mor.

Altså på den måde, at farens kone og hermed også sønnens rigtige mor – yes, logisk nok – er død. Så det er altså faderens spritnye kone, som er med. Det giver nogle familieproblemer, for sønnen har svært ved at forlige sig med sin nye ‘mor’. En ny familiekonstellation, som med denne tur på landet skulle ryste de tre bedre sammen som den familie, de nu er.

Torment blu-ray anmeldelse 02

Yes, lidt familie-dramatisk tyngde i dramaet. Men meget ro får de altså ikke, inden de fæle, ubudne gæster tropper op. Torment tager sig dog fint tid til at etablere familien og til at opbygge uhyggen, inden det for alvor går løs. Her er observerende kamerature, der glider urovækkende rundt i det mørklagte hus, mens lyde knirker i mørket som et varsel for den forestående kamp for livet.

Problemet er bare, at det aldrig rigtigt bliver intenst eller uhyggeligt nok. Der sættes dog ét vellykket jump scare ind, men morderne er aldrig rigtigt skræmmende. Og ja, nu kommer vi til det. Filmen mangler mindeværdige mord – blod og brutalitet. Det hele forbliver for artigt og fersk, fordi mordene forbliver gemt bort. Øv og desværre. Torment er dog forfriskende tålmodig i sin opbygning. Den bliver bare aldrig rigtigt medrivende eller uhyggelig.

Filmen, Torment, 3/6: 3_6 - stars_LILLE

Torment blu-ray anmeldelse 01

Ekstramateriale, billede og lyd:
Hvor filmen desværre er en noget middelmådig oplevelse, leverer Blu-ray-udgivelsens billed- og lydside varen. Billedet står veldefineret og skarpt med en velbalanceret farvepalet, solid kontrast og god detaljegrad. Lydsporet er ligeledes en fornøjelse med dynamiske niveauer og god bund i gruen. Ekstramaterialet er derimod ligegyldigt – filmens trailer, et slideshow med stills fra filmen samt en række trailers for andre af selvskabets udgivelser.

Ekstramateriale 1/6 1_6 - stars_LILLE | Billede 5/6 5_6 - stars_LILLE | Lyd 5/6 5_6 - stars_LILLE

– Besøg Filmskribenten på Facebook HER. [tabgroup][tab title=”Torment | Blu-ray-anmeldelse”]Samlet vurdering af Blu-ray-udgivelsen 3/6::
3_6 - stars
Torment Blu-day cover
Originaltitel: Torment, Canada, 2013
Release: d. 23. oktober 2014
Instruktion: Jordan Barker
Medvirkende:
Katharine Isabelle, Robin Dunne, Peter DaCunha m.fl.
Spilletid: 80 min
Udgiver: Another World Entertainment[/tab][/tabgroup]