Brise Larson løfter Marvel-filmen som sej heltinde i ‘Captain Marvel’

Heltinde på Blu-ray: Vi er nu kommet til endnu en film i det omfattende Marvel-univers, der blev skudt i gang med ’Iron Man’ tilbage i 2008. Nu 11 år senere er vi med ’Captain Marvel’ nået til film nummer 21 (!), hvor vi skal præsenteres for en ny heltinde i det sprudlende univers. Hun spilles veloplagt, charmerende og sjov af Brie Larson, der løfter filmen og bærer den i mål.

For egentlig er her tale om mere af det samme, som man er blevet forvent med fra Marvels side. Ja, det er faktisk på grænsen til at være det Marvel-generiske i både udtryk, karakterer og fortælling. Trumfkortet er dog her uden tvivl Brie Larson i rollen som den seje heltinde. Hun er hele vejen medrivende at følge, når filmen altså måske mister en smule momentum.

Men hvad handler filmen så om? Jo, vi ankommer til Jorden anno 1995, hvor rumvæsnet Vers aka Captain Marvel nødlander, da en mission går på røven. Jorden lider under en gruppe rum-terrorister kaldt Skrulls. Heltinden må derfor nu mestre sine utrolige kræfter for at stoppe de onde og grønne væsner. Helt alene er hun dog ikke, da hun blandt andet får hjælp af Fury.

Samuel L. Jackson er altså igen på banen som cool Shield-agent, der her tager kampen op mod ondskaben sammen med at par øvrige gamle kendinge, mens man blandt nytilkommere i Marvel-universet blandt andet finder Jude Law som Vers’ læremester samt en tvetydig og altid seværdig Ben Mendelsohn. Dette er dog uden tvivl Captain Marvels film og historie.

Således er jeg også – udover medrivende action-scener og flotte effekter – vidne til en udviklingshistorie, der handler om at finde sig selv, men også at få styr på en mystisk fortid, der spøger i heltinden baghoved. Ja, ’Capatain Marvel’ er måske ikke just original, men den er altså underholdende og ret medrivende, mens Brie Larson er med til at løfte filmen.

Med Blu-ray-udgivelsen medfølger der desuden en god omgang ekstramateriale. Her kan man således blandt andet dykke ned i et kommentarspor, slettede scener og spas fra settet, videre til seks forskellige featuretter, der kigger nærmere på forskellige aspekter af filmen – nemlig med ‘Becoming a Super Hero’, ‘Big Hero Moment’, The Origin of Nick Fury’, ‘The Dream Team’, The Skrulls and the Kree’ og ‘Hiss-sterical Cat-titude’.

‘Captain Marvel’ udkommer på dvd og Blu-ray den 18. juli 2019.