MUNICH: Steven Spielbergs dramatiske Oscar-film

Spændingsfilm på Blu-ray: ‘Munich’ eller ‘München’ fra 2005 er baseret på den sande historie om den israelske trop, der fik til opgave at dræbe de 11 palæstinensere, der var mistænkt for at stå bag München-massakren i 1972, som kostede 11 israelske atleter livet – og de personlige konsekvenser, der fulgte af denne hævnmission.

Det er ingen ringere end Steven Spielberg, der står bag denne neglebidende og spændende politiske thriller, der blev nomineret til hele fem Oscars – blandt andet for bedste film og bedste instruktør, intet mindre. Et historisk drama, der på medrivende gør sit for at gribe publikum ved struben uden at slippe dem i sine samtlige 2 timer og 44 minutter.

Munich blu-ray 01

Filmen er baseret på bogen Vengeance about Yuval Aviv – og tager således udgangspunkt i virkelige begivenheder. Så selvom filmen har hele 12 år på bagen, så kan denne netop udgive Blu-ray-udgivelse af filmen bestemt fortsat nydes – både for sin historie, men også den netop elegante instruktion og spændende atmosfære.

Nå ja, og så er det selveste John Williams, der står for filmens score – han er også manden bag legendariske scores til film og filmserier så som ‘Jaws’, ‘Star Wars’ og ‘E.T.’, videre til ‘Indiana Jones’, ‘Home Alone’ og ‘Jurassic Park’.s. I 2017 blev ‘Munich’ endog udnævnt til den 16. bedste film – “Best Film of the 21st Century So Far” af The New York Times.

– ‘Munich’ udkommer på Blu-ray den 6. november 2017.
Munich Blu-ray cover