Game of Thrones er fortsat forrygende serieunderholdning

Vinteren kommer på Blu-ray: Ja, hvor starter og slutter jeg lige med en anbefaling af den nyeste og 7. sæson af den mægtige HBO-serie Game of Thrones? For der er så mange karakterer og så mange plottråde, der snor sig ind og ud af hinanden, at det kan være svært at vide, hvor man skal starte. Netop denne historie- og karaktermæssige kompleksitet er også netop det, der gør serien så spændende.

Denne gang har Daenerys Targaryen sat kurs mod Westeros med sine hære, drager og den nye Tyrion Lannister – ‘Hand of the Queen’. Jon Snow er blevet udnævnt til konge af Norden efter at have besejret Ramsay Bolton i ‘Battle of the Bastards’ og har taget Winterfell tilbage til House Stark. I King’s Landing har Cersei Lannister vundet ‘The Iron Throne’ ved at have brændt High Sparrow, hans følge samt rivalerne i Sept of Baelor.

game of thrones blu-ray 01

Ja, der er fortsat gang i både gamle og nye alliancer, mens en hær af døde marcherer mod den store Muren. En hær, der truer at ende de syv kongedømmer for altid. Således bugter det store persongalleri og de mange relationer sig forsat uforudsigeligt og medrivende ind og ud af hinanden. Krigen raser og vinder sæsonen igennem intenst momentum.

Der er her blandt andre den skånselsløse Lannister-familie og den ærefulde Stark-slægt, der fortsat kæmper om magten, mens adskillige andre parter også blander sig. Jeg vil dog ikke begive mig ud i et længere referat end ovenstående. Det store persongalleri afføder nemlig så mange historier og sidehistorier, at man må holde tungen lige i munden for at følge med. Af of til også lidt for meget.

game of thrones blu-ray 02

Men når først enderne mødes, så er det altså fortsat helt forrygende serieunderholdning med medrivende payoff. Balancegangen mellem de mange parter holder i denne syvende sæson, så fortællingen rodfæster sig, hvor alle på hver deres måde er spændende at følge. For det er absolut aldrig kedeligt at se, hvor serien tager sine karakterer hen. En af seriens fortsat store styrker er nemlig uforudsigeligheden – i handling og karakterudviklingen. Suverænt!

Serien gør sig desuden også forrygende godt på Blu-ray, hvor universet gengives med et flot, farvemættet og veldefineret billede, mens den velbalancerede lydside spiller dynamisk. Ekstramaterialet imponerer ligeledes med blandt andet 11 kommentarspor med cast og crew videre til en in-episode feature, der guider en gennem afsnittere, videre til kig på seriens imponerede udseende og production design og et indblik i en af sæsons afgørende scener. Ja, der er masser at dykke ned i på udgivelsen. God fornøjelse!

– ‘Game of Thrones’ sæson 7 udkommer på dvd og Blu-ray den 11. december.
game of thrones 7 blu-ray cover