GAME OF THRONES SÆSON 6: Forrygende serieunderholdning

Blu-ray-anbefaling: Ja, hvor starter og slutter jeg lige med en anbefaling af den nyeste og 6. sæson af den mægtige HBO-serie Game of Thrones? For der er så mange karakterer og så mange plottråde, der snor sig ind og ud af hinanden, at det kan være svært at vide, hvor man skal starte. Netop denne historie- og karaktermæssige kompleksitet er dog også netop det, der gør serien så spændende.

Her bugter det store persongalleri og de mange relationer sig forsat uforudsigeligt og medrivende ind og ud af hinanden. Krigen raser og vinder sæsonen igennem intenst momentum og kulminerer i et hidsigt og medrivende afsnit 9. Der er her blandt andre den skånselsløse Lannister-familie og den ærefulde Stark-slægt, der fortsat kæmper om magten, mens adskillige andre parter også blander sig.

game-of-thrones-season-6-02

Jeg vil ikke begive mig ud i et længere referat af seriens handling, eller rettere handlinger. Det store persongalleri afføder nemlig så mange historier og sidehistorier, at man må holde tungen lige i munden for at følge med. Af of til også lidt for meget i denne ombæring. Men når først enderne mødes, så er det altså fortsat helt forrygende serieunderholdning med medrivende payoff.

Balancegangen mellem de mange parter holder i denne sjette sæson, så fortællingen rodfæster sig, hvor alle på hver deres måde er spændende at følge. For det er absolut aldrig kedeligt at se, hvor serien tager sine karakterer hen. En af seriens fortsat store styrker er nemlig uforudsigeligheden – i handling og karakterudviklingen.

game-of-thrones-season-6-03

For lige som man tror at have regnet en karakter ud, lægges der nye, overraskende nuancer til. Blandt andet er dværgen Tyrion Lannister stadig en af seriens mest interessante karakterer – Peter Dinklage brillerer fortsat med en kompleks blanding empati og magtfuld beslutsomhed, mens Emilia Clarke også stadig er en af mine favoritter at følge som Daenerys Targaryen som beslutsom hærfører og dragemoder.

Serien er baseret på George R.R. Martins bogserie, som jeg dog aldrig har læst en side af. Men i serieform er Game of Thrones fortsat noget af det bedste, der findes. Serien holder ganske enkelt et imponerer niveau med sit gennemførte middelalderlige fantasy-univers, hvor de gribende karaktererne og handlingens uforudsigelighed fortsat er seriens store styrke og medrivende kerne.

game-of-thrones-season-6-01

Serien gør sig desuden også forrygende godt på Blu-ray, hvor universet gengives med et flot, farvemættet og veldefineret billede, mens den velbalancerede lydside spiller dynamisk. Ekstramaterialet imponerer ligeledes med blandt andet kommentarspor med cast og crew videre til et kig på en af sæsonens store krigsscener videre til behind the scenes og en omfattende in-episode guide afsnittene. Ja, der er masser at dykke ned i på udgivelsen udover de 10 afsnit.

Game of Thrones sæson 6 er udkommet på dvd og Blu-ray den 14. november.
game-of-thrones-season-6-cover