LIGHTS OUT: Creepy gyser, der får dig til at have lyset tændt

Blu-ray-anbefaling: Bered dig på ikke at kunne sove med lyset slukket efter, at du har set gyseren Lights Out. For her spiller lyset nemlig en helt afgørende rolle for filmens monster, der kun optræder og kan leve i skyggerne – men som så forsvinder, når lyset tændes. Et smart tænkt gyser-koncept, der lægger op til en god omgang midnatsuhygge. Og leverer det, sådan nogenlunde.

Filmen handler om den lille familie med sønnen Martin, der bor hjemme hos sin uligevægtige mor, mens datteren Rebecca er flyttet. Men en mystisk og ikke særlig rar skabning hjemsøger Martin og hans mor, så Rebecca bliver snart spundet ind i mareridtet, hvor det ikke kun er det olme monster, der lurer i skyggerne, men også en dyster fortid. For hvad er det præcis monstret vil?

lights-out-blu-ray-anmeldelse-01© 2016 Warner Bros. Entertainment Inc.

Filmen er baseret på instruktør David F. Sandbergs egen 2 minutter lange kortfilm fra 2013, der ligeledes effektivt gjorde brug af konceptet med et overnaturligt væsen, der kun lod sig se i skyggerne. Konceptet foldes også fint ud i spillefilmsformat, om end jeg personligt ikke blev ovenud skræmt hele vejen. Men der er bestemt et par creepy scener i mellem.

Desuden er filmens spilletid på små 80 minutter også med til, at fortællingen holder et fint tempo, så jeg hænger på, selvom gyset ikke altid er lige effektivt. Men som et lille og underholdende gys med et fint tænkt koncept, var jeg godt underholdt. Og ja, jeg ser da også frem til den sequel, der skulle være på vej fra de samme folk, der står bag denne.

lights-out-blu-ray-anmeldelse-02© 2016 Warner Bros. Entertainment Inc.

Desværre er eneste ekstramateriale på udgivelsen slettede scener, selvom det blandt andet ville være oplagt at have inkluderet kortfilmen. Til gengæld gør filmen sig flot på Blu-ray med fine nuancer, solid kontrast og et veldefineret billede, der spiller godt i de mange mørke scener, mens også lydsporet spiller godt, dynamisk og fint fodrer uhyggen og den creepy stemning.

Lights Out er udkommet på dvd og Blu-ray den 27. oktober 2016.

lights-out-blu-ray-anmeldelse-cover