THIS IS THE END: Apokalyptisk komedie er virkelig sjov

Blu-ray-anmeldelse: Altså, hvis du lige tager et kig på rollelisten til den apokalyptiske komedie This is the End, bør en yderligere anbefaling egentlig ikke være nødvendig: Seth Rogen, Jay Baruchel, James Franco, Jonah Hill, Danny McBride og Craig Robinson samt et par skønne cameos af blandt andet Michael Cera og Emma Watson. Lad mig alligevel lige uddybe, hvorfor du skal se filmen, for det skal du.

Alle spiller sig selv – eller rettere parodier på sig selv. Nogle mere underspillede end andre, og det holder. Blandt andet fordi selvironien fungerer og fordi dynamikken i det morsomme ensemble spiller. Løjerne tager sin begyndelse med Jay Baruchel, der ankommer til Los Angeles for at catche op med sin ven Seth Rogen. Jay er dog ikke meget for al det der Hollywood-lir, som Seth er blevet en del af.

this is the end 07

Han er derfor heller ikke meget for at blive slæbt med til A-liste house warming hos Franco. Jays bange anelser for festen træder dog hurtigt i baggrunden, da Jordens undergang bryder ud. Ja, sådan fra det ene sekund til det andet. Og ja, selvfølgelig er det sjovt at se den ene kendis efter den anden lade livet. Tilbage står Rogen, Baruchel, Franco, Hill, McBride og Robinson, der nu forskanser sig i Francos hjem.

Det er virkelig sjovt at være vidne til, hvordan de tackler både de interne stridigheder og ikke mindst apokalypsen. Men selvom det er sjovt, bliver løjerne til tider også en kende episodiske. Det tager en smule af pusten fra filmens flow, hvor en lille opstramning af manuskriptet ikke ville have gjort noget. Men selvom filmen mister lidt tempo, mister den aldrig grebet om grinene.

this is the end 06

Ganske vist er alle jokes ikke lige sjove, men man er hele vejen i godt selskab, hvor det også smitter, at man fornemmer, hvor sjovt det har været at lave filmen. Den ofte improvisatoriske feel giver liv og uforudsigelighed til filmen. Blandt andet er en diskussion om onani mellem Franco og McBride vellykket plat, mens scenen, hvor gutterne kommer op at toppes om ikke at voldtage Emma Watson også er guld værd.

Ja, hvis Jordens undergang er lige så sjov som This is the End, må den godt gå under. Nu. Men indtil det sker, kan man jo forberede sig på apokalypsen i selskab med de her gutter. Som sagt: Seth Rogen, Jay Baruchel, James Franco, Jonah Hill, Danny McBride og Craig Robinson. Nej, der er ingen grund til, at jeg spilder mere af din tid med mine ord. Bare se filmen.

– Filmen, This is the End, 4/6:
4_6 - stars_LILLE

this is the end 05

Ekstramateriale, billede og lyd:
Filmen gør sig virkelig godt på Blu-ray. Det delvist dystre og postapokalyptiske univers står veldefineret hele vejen med både solide kontraster, god farvemæthed og indtagende detaljegrad. Lydsporet er ligeledes fremragende, hvor den veloplagte dialog går klart igennem, mens både bulder, brag og scoret får dynamisk plads. Ekstramaterialet er ligeledes en fornøjelse.

Her får et muntert og informativt kommentarspor med Seth Rogen og hans medinstruktør Evan Goldberg. Videre er der en række featuretter, slettede scener og sjove fraklip samt kortfilmen Jay and Seth Versus the Apocalypse fra 2007, der dannede grundlag for spillefilmen (i alt cirka 90 minutter.). Der er en del fjollerier, men også fine interviews, hvor filmens forskellige aspekter og produktion diskuteres.

Ekstramateriale 4/6 4_6 - stars_LILLE | Billede 5/6 5_6 - stars_LILLE | Lyd 5/65_6 - stars_LILLE

– Besøg Filmskribenten på Facebook HER. [tabgroup][tab title=”This is the End | Blu-ray-anmeldelse”]Samlet vurdering af Blu-ray-udgivelsen 4/6:
4_6 - stars
this is the end cover
Originaltitel: This is the End, USA, 2013
Release: d. 6. marts 2014
Instruktion: Evan Goldberg, Seth Rogen
Medvirkende: Seth Rogen, Jay Baruchel, James Franco, Jonah Hill, Danny McBride, Craig Robinson, Michael Cera, Emma Watson m.fl.
Spilletid: 106 min.
Udgiver: Universal Sony Pictures Home Entertainment[/tab][/tabgroup]