THE OATH: Der er fuld smæk på denne islandske thriller

Islandsk thriller på dvd: ‘The Oath’ er en noget så cool som en islandsk thriller om stoffer og en far, der vil gøre alt for at beskytte sin datter og familie fra en hårdkogt underverden. Filmen er både skrevvet og instrueret af Baltasar Kormákur, der ligeledes bærer hovedrollen som faderen på afveje i det kriminelle miljø.

I filmen følger man hjertekirurgen Finnur – spillet af Baltasar Kormákur. Han lever egentlig et helt almindeligt liv, men det stopper, da hans elskede datter Anna begynder at date en pusher. Men hvad kan han gøre? Anna er jo forelsket og fester jo blot løs med sin nye – men dog kriminelle kæreste.

oath dvd 01

Men da datteren ankommer fuld til sin bedstefars begravelse, må Finnur nu tage sagen i egen hånd. Han opsøger således kæresten, som han forsøger på at true kæresten til at holde sig væk – men dette gør dog kun ondt værre. Han må nemlig nu indse, at Annas kæreste er noget farligere end først antaget. Finnur er således desperat efter at beskytte både sin datter samt sin elskede familie.

Baltasar Kormákur har desuden også instrueret de solide action-thrillers ‘Contraband’ med Mark Wahlberg samt ‘2 Guns’ med Denzel Washington samt ligeledes Mark Wahlberg. Men denne gang har han altså ladet sig selv indtage hovedrollen.

– ‘The Oath’ er ude på dvd den 2. Oktober 2017.
oath dvd cover