Under the Dome – sæson 1-3: Stephen King er hjernen bag serien om en by i fangenskab

En serie du skal se: Stephen King har som bekendt skrevet virkeligt mange bøger – og flere af dem er heldigvis også endt med at blive lavet til fremragende film. Stephen King er også manden bag bogen, som er forlægget for den amerikanske drama- og science fiction-serie Under the Dome. Nu er seriens samtlige tre sæsoner udkommet i en samlet boks dvd.

Seriens både skræmmende og spændende præmis er – som titlen indikerer – at en helt by pludselig og uden nogen forklaring bliver afskåret fra resten verden, da en enorm og gennemsigtig kuppel lægger sig over byen Chester’s Mill. Således er beboerne isoleret uden adgang til internet og uden mobilsignaler. Virkelig en ubehagelig tanke for os moderne mennesker, der ellers hele tiden kan komme i kontakt med alle hele tiden.

under-the-dome-dvd-anmeldelse-01

Med andre ord altså et solidt grundlag for en intens og overraskende serie med et menneskeligt drama i centrum, hvilket er noget af det, som Stephen King virkelig formår at skrive om. For med folk fanget under sådan en kuppel, kan der ikke andet end at opstå frygt og frustration samt splid og grupperinger. Og det gør der da også. Og hvem står i det hele taget bag den mystiske kuppel og hvorfor?

På rollelisten til at bringe dramaet til live finder man blandt andre Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Alexander Koch, Eddie Cahill og Colin Ford i både karismatiske og nuancerede roller. For naturligvis kan man ikke sådan lige gennemskue alles motiver – gode som mindre gode. For hvem er i grunden ven eller fjende? Hvem kan man stole på og hvem kan man ikke stole på?

under-the-dome-dvd-anmeldelse-02

Ja, der venter med andre ord 39 afsnit fordelt på i alt 25 timer og 52 minutters spændende serieunderholdning med den komplette serie på dvd af Under the Dome. Desuden medfølger der også en omgang ekstramateriale til hver sæson. Blandt andet behind the scenes samt et nærmere kig på sæsonerne og universet samt forlængede og slettede scener.

– Under the Dome – den komplette serie er udkommet på dvd den 24. november 2016.
under-the-dome-1-3-dvd-cover[tabgroup][tab title=”Under the Dome | dvd”]
Originaltitel: Under the Dome, 2013-2015
Release: den 24. november 2016
Instruktion: Niels Arden Oplev m.fl.
Medvirkende: m.fl.
Spilletid: 25 timer 52 min.
Distributør: Paramount Home Entertainment[/tab][/tabgroup]