SAUSAGE PARTY: Pølserne kommer i madglad, sjofel og fjollet komedie for voksne

Animationssjov på Blu-ray: Har du mon nogensinde tænkt over, at mad også har følelser? Nej vel. Men det har blandt andre Seth Rogen, der er en af folkene bag den grovkornede, sjofle og dejligt platte animationskomedie Sausage Party. Det er en film, der måske ved første øjekast ligner en hvilken som helst sød animationsfilm fra Pixar eller Disney.

Men tag ikke fejl – den er mere for voksne end for børn. Og netop i denne modsætning mellem form og indhold er der også meget fin humor i. For her følger man nemlig en en pølse med stemme af netop Seth Rogen, som leder an for en række andre madvarer i et supermarked, hvor de jagter den fæle sandhed om, hvad der i virkeligheden sker med dem, når de forlader butikken. Ja, de bliver hakket i stykker, kogt, det, der er værre – og slutteligt spist. Gisp.

Sausage Party blu-ray 01

Hele herligheden er desuden spække med komiske stjerner og meget andet godt. Lige fra nævnt Seth Rogen videre til min personlige favorit Kristen Wiig samt Jonah Hill, Bill Hader og Michael Cera, mens man også får stemmer fra James Franco, Danny McBride og Craig Robinson samt Paul Rudd, Edward Norton og Salma Hayek med flere. Ja, en sand stjerneparade.

Blu-ray-udgivelsens tekniske aspekter er en sand fornøjelse. Billedesiden får hvert levende stykke mad til at stå levende, klart og veldefineret med solide farver og indtagende detaljegrad. Lydsporet er ligeledes en fornøjelse, hvor de både sjofle og skarpe replikker leveres klart, dynamisk og med fint afstemte niveauer sammen med både musik og øvre elementer. Der er desuden også en fin omgang ekstramateriale at dykke ned i, hvor man blandt andet finder spas fra “settet” videre til et kig på filmens tilblivelse med mere.

Sausage Party udkommer på Blu-ray den 2. marts 2017.
sausage party blu-ray cover