Kærlighed og hævn i brutal karambolage

Man siger, at hævnen er sød – i den brutale Revenge: A Love Story er den også både smuk, smertelig og malet op i medrivende billeder med matte farver og dragende kompositioner. En fremragende hævn-thriller, hvor kærlighedens altopslugende kraft støder sammen med et hævntogt uden nåde. Ganske vist blodig, men uden at miste sin menneskelige nerve eller grebet om kærlighedens ulykkelige skæbner.

Hong Kong er udsat for en række bestialske mord på gravide kvinder og en intens jagt på morderen er sat ind. Menneskejagten bringer den unge Kit i politiets varetægt og der indledes et særdeles hårdhændet forhør. Herfra bringer filmen os i flashbacks tilbage til den fatale begivenhed, der ledte Kit til de blodige gerninger. Mere skal ikke afsløres her – så undlad også lige at læse bagsideteksten på filmens cover.

For måden hvorpå plottet og Kits motiv foldes ud er både elegant, overraskende og hele tiden med til at holde et sikkert greb i publikum. Her leges der pirrende med publikums empati – eller mangel på samme. Det er dog sikkert, at det er kærligheden mellem Kit og den søde Wing, der besegler det intense og poetiske mordtogt, hvor hævn, forløsning og tilgivelse dirrer i den tørre luft.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Men selvom de plotmæssige kort altså et godt stykke af vejen holdes tæt ind til kroppen, så bliver Revenge: A Love Story aldrig ekskluderende. Den rå historie fortælles stramt og med en foruroligende klangbund, hvor den kærlighedsramte hævner desuden portrætteres engagerende af en forslået Juno Mak. Ligeledes er filmens særdeles smukke billed- og lydside med til at holde en tryllebundet.

Her puster bl.a. afmålte doser af åndeløs slowmotion og ikke mindst velkomponeret vold ren billedmagi ind i de barske løjer, alt imens det isnende lyddesign lægger sig som varmblodet adrenalin om den tragiske historie. En stor æstetisk fornøjelse – både brutal og blodig, men også med en egen mørk poesi midt i ondskaben. Fremragende.

Ekstramateriale, billede og lyd:
Dvd-udgivelsen gengiver overbevisende de betagende billeder. Her er flotte nuancer og god detaljegrad. Der dukker dog en smule støj op i enkelte scener, men intet graverende. Lydsiden fungerer ligeledes solidt, hvor både det lækre lyddesign og dialogen går klart igennem. Men modsat fx den engelske udgivelse medfølger der desværre intet ekstramateriale udover en stak trailers for andre af selskabets titler.

Originaltitel: Fuk sau che chi sei, Hong Kong, 2010
Instruktion: Ching-Po Wong
Medvirkende: Juno Mak, Sola Aoi, Siu-hou Chin m.fl.
Spilletid: 90 min. (uncut)
Udgiver: Another World Entertainment