DEATHGASM: Ja tak til splattede dildodrab og klamme dæmoner

Blu-ray-anmeldelse: Bered dig på ækle dæmoner, heavy metal og splattet gore med horror-komedien Deathgasm. Ja, filmens titel er ganske passende. For selvom det næppe kan blive meget mere klichéfyldt end at kombinere heavy metal med horror, så er det i denne new zealandske indpakning altså en ret så forrygende kombination af den blodige og vanvittige slags.

Kort fortalt så får et par heavyhoveder uheldigvis hidkaldt onde kræfter via metalmusikken (der jo som bekendt er noget så ond). Det resulterer i en omgang veloplagt galskab, der fint balancerer sort humor med blodsprøjtende drab. Du ved, dæmoner, død og afrevne lemmer. Og jeg bliver for alvor vundet over i filmens sidste del, når de spruttende nedslagtninger for alvor tager fart.

deathgasm-demon-Blodig-Weekend-2015

Både økser og dildoer er for resten helt ok midler til at dræbe klamme dæmoner med, skulle jeg hilse og sige. Her er altså tale om et blodigt vanvid i samme boldgade som landsmanden Peter Jacksons hjernemassespyttende Braindead og snaskede Bad Taste. Deathgasm når dog ikke helt samme højder. De praktiske og sjaskede effekter er dog vildt forrygende.

Men selvom denne sorthumoristiske gore fest måske nok vakler lidt af og til i sin afvikling af de herligt absurde eskapader, vinder den i sidste ende på sin ubetingede charme og kærlighed til genren samt ikke mindst herligt udpenslede drab og et engagerende cast. Får når først (metal)musikken spiller og indvoldene sprøjter, er Deathgasm lige præcis så uimodståelig, som man kunne ønske sig.

Deathgasm får 4/6 stjerner:
4_6 - stars

deathgasm-02-Blodig-Weekend-2015

Den danske Blu-ray-udgivelse byder desuden på et kommentarspor med instruktør Jason Lei Howden, der blandt andet også nævne Peter Jacksons splatterfester som forbilleder. Herudover er der en musikvideo samt tre featuretter på hver cirka fem minutter, der overfladisk ser nærmere på de blodige effekter, castet og instruktørens arbejde. Slutteligt finder man en teaser og trailer for filmen samt et slideshow.

– Besøg Filmskribenten på Facebook her.
[tabgroup][tab title=”Deathgasm | Blu-ray-anmeldelse”]
deathgasm cover
Originaltitel: Deathgasm, USA, 2015
Release: den 3. marts 2016
Instruktion: Jason Lei Howden
Medvirkende:
Milo Cawthorne, James Blake, Kimberley Crossman m.fl.
Spilletid: 86 min.
Distributør: Another World Entertainment[/tab][/tabgroup]