A SIMPLE FAVOR: Et fladt og fersk forløst thriller-mysterie

Biografanmeldelse: Du må ikke lade dig narre af plakaten til ’A Simple Favor’. Her ser man nemlig filmens to hovedroller, Anna Kendrick og Blake Lively, der poserer på pastelfarvet baggrund og med en drink i hånden – ja, det ligner mest af alt en romantisk komedie. Det er det altså ikke. Det er derimod en thriller med indbygget mysterie, plotdrejninger og sort humor i.

Anna Kendrick spiller den tilbageholdne Stephanie, der bliver bedste veninder med den yderst selvsikre Emily, som spilles af Blake Lively. Men en dag forsvinder Emily ud af det blå. Politiet sættes på sagen, men som bedste veninde begynder Stephanie sin egen efterforskning, der som filmen skrider frem, åbenbarer den ene hemmelighed efter den anden.

Problemet er blandt andet bare, at mysteriet aldrig rigtigt bliver hverken spændende, dragende eller videre overraskende. Der forsøges ellers med flere plotdrejninger undervejs, men fortællingen forbliver fersk og fladt forløst. Det samme kan siges om både karaktererne og filmens forsøg på grotest, underspillet og sort humor.

Anna Kendrick er dog som altid både sød og charmerende, mens Blake Lively er ok troværdig som den udfarende kvinde, der ikke finder sig i noget pis. Men de er bare ikke særligt interessante at følge – mest af alt fordi den plotdrejende fortælling altså aldrig bliver videre vedkommende eller spændende at følge. Jeg føler aldrig, at der for alvor er noget på spil.

Kimen til en interessant genrebastard er ellers til stede med netop sine thriller- og mysterie-elementer samt forsøget på grotesk humor og to kvindelige karakterer, der er hinandens modsætninger. Men heller ikke venskabet og dynamikken mellem de to kvinder er videre engagerende, hvorfor Emilys forsvinden også forbliver noget ligegyldig.

’A Simple Favor’ er med andre ord en både forglemmelig og uinspireret film, der med sine to timers spilletid desuden er alt for lang i forhold til sit mysterie og fortælling. Det hele mister momentum undervejs og fiser bare trægt ud hele vejen henimod den ikke videre spændende finale, der blot bliver et længe ventet punktum på det flade thriller-mysterie.

– ’A Simple Favor’ får 2 ud af 6 stjerner:

– ’A Simple Favor’ får premiere den 27. september.