”I love the smell of … in the morning”

Blandt ofte citerede filmreplikker, så som Arnold ’The Terminator’ Schwarzeneggers ”I’ll be back” og Robert De Niros ”Are you talking to me” fra Taxi Driver, finder man også Robert Duvalls udødelige “I love the smell of napalm in the morning” fra Francis Ford Coppolas krigsklassiker Apocalypse Now.

En replik de fleste uden tvivl er stødt på, også selvom man ikke nødvendigvis har set filmen. Det kan man se i det ’napalm-glade’ supercut herunder. For den ofte anvendte replik citeres flittigt både i tv-serier og på film. Her bliver ’napalm’ dog til tider skiftet ud med andre ting – se fx hvad bl.a. Jack Nicholson og Jim Carrey elsker om morgenen…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KGOJxt3H7Fw[/youtube]

Se andre supercuts:
Sæt dig ned og hold kæft…!
De 100 bedste ’shut ups’ på film
Jep, der bandes en del i ’Pulp Fiction’
Fascinerende filmkig gennem Guds øje
‘Go ahead, make my day’ – 100 trusler på film