Cameron Diaz som usympatisk ’gold digger bitch’

Ja ja, Cameron Diaz er altid så sød, så sød. Well, det er ikke tilfældet i den hurtigt glemte komedie Bad Teacher. Her giver den blonde trutmund den nemlig gas som usympatisk og egoistisk gold digger – ja, et dumt og overfladisk svin, hvis eneste mål i livet er at få sig en rig mand, så hun ikke skal løfte en finger. Desværre dumpes hun af sin guldrandede mand, så nu må hun atter tilbage og arbejde som lærer.

Men den ublu Diaz giver ikke op og fortsætter sin jagt på en stenrig ægtemand. Heldet vil imidlertid, at en velhavende ny vikar starter på skolen – her i skikkelse af en blank og blond Justin Timberlake. Men Justin er en eftertragtet herre og Diaz må tage kampen op mod den überenergiske lærerinde Amy Squirrel. Tja, men mon ikke den skamløse Diaz i sidste ende lærer et og andet om indre værdier og ægte kærlighed?

Nej, her er ikke de store overraskelser i vente, men blot tale om en letbenet og med jævne mellemrum også morsom komedie. Bl.a. er Lucy Punch som den regel-riddende Amy Squirrel samt den nervøse medløber-lærerinde Lynn (Phyllis Smith) garant for veltimede grin. Men selvom her er flere scener med god energi og Diaz gør sit bedste for at være en bad ass, så forbliver filmen en noget lunken omgang eftersidning.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Diaz og co. gør ellers hvad de kan, for at hive billige point hjem på både sjofelheder og bandeord, men Bad Teacher får desværre aldrig den kant og det bid, der ville have gjort den til et mere interessant bekendtskab. Desuden savner løjerne fremdrift og karaktererne udvikling. Skuden holder dog sådan nogenlunde kursen med et par herligt bizarre optrin undervejs, bl.a. da Diaz bedøver en af sine liderlige bejlere.

Tja, Bad Teacher er med andre ord letfordøjelig og hurtigt glemt Hollywood-underholdning, der aldrig bliver så fræk, som den gerne vil være. Heldigvis er her flere morsomme biroller og ikke mindst en skøn og underspillet Jason Segel. Mere af ham, tak. Desværre skal der også lige bindes en moraliserende og forudsigelig sløjfe på molevitten – for hey, ingen er jo for alvor et rigtigt dumt svin, og da slet ikke den søde, søde Diaz.

Ekstramateriale, billede og lyd:
Billedet står flot og klart, mens også lydsporet spiller godt og velbalanceret på denne Blu-ray-udgivelse. Ekstramateriale er i den lettere ende. Sjovest er interviewet med Segel og Timberlake, der kommer op at toppes (6 min.). Herudover får man de sædvanlige fjollede fraklip, slettede scener og andet spas med castet (i alt 30 min.) samt en interaktiv årbog med klip og info om de medvirkende. Et luftigt, momentvist morsomt og hurtigt glemt ekstramateriale – helt i tråd med filmen.

Originaltitel:
Bad Teacher, USA, 2011
Instruktion:
Jake Kasdan
Medvirkende:
Cameron Diaz, Justin Timberlake, Jason Segel, Lucy Punch, Phyllis Smith m.fl.
Spilletid:
1 time 37 min.
Udgiver:
Sony Pictures Home Entertainment