Kæk romantisk komedie er klichéfyldt ævl

For helvede da også! Jeg burde have vidst, at Friends with Benefits – på trods af sporadisk positiv omtale – blot var endnu en forglemmelig romantisk komedie tilsat kække forsøg på også at være en smule fræk. Jep, Justins bare balder in ya face. Men hey, jeg har desværre den brist, at jeg håber på at falde over endnu en When Harry Met Sally. Det gjorde jeg så ikke.

Men come on, hvorfor fa’en skal denne tjeppe trivialitet have den stupide danske titel Bollevenner? Jeg mener, der er sgu da ingen grund til at forfladige middelmådigheden yderligere. For godt nok er her ikke tale om nogen romantisk åbenbaring, men helt ineffektiv er løjerne ikke og der mønstres faktisk en smule veloplagt kærligheds-underholdning undervejs.

Både Justin Timberlake og Mila Kunis er her blevet droppet af deres kærester og har af forskellige grunde nu valgt at lægge kærligheden på hylden. Han har ikke tid til den og hun tør ikke tro på den – men de har begge stadig brug for lidt kød. Så da de to støder på hinanden aftaler de kun at have sex – uden noget følelsesmæssigt fnidder til at fucke deres venskab op. Men mon ikke kærligheden alligevel kommer i klemme…

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Filmen er åbenlyst bevidst om den romantiske komedies konventioner og der smides da også referencer ind hist og her, bl.a. til ’luder-møder-rigmand-klassikeren’ Pretty Woman. Men selvom filmen ønsker at bryde med klichéerne og at være både fræk og frisk, så ender den hurtigt lige lukt i forudsigelighedens trommerum.

Og desværre slår kærligheden ikke gnister nok mellem Timberlake og Kunis til at sætte ordentligt fut i romantikken – og så vakler filmen sig noget ujævnt gennem sin sidste halvdel. Det er en skam, for kækheden er ofte klædelig og Kunis er sød. Heldigvis er et par fine biroller undervejs med til at holde hjulene kørende.

Her er bl.a. Woody Harrelson en fryd som homoseksuel sportsredaktør (jep, giv mig en hel film med den karakter) og Richard Jenkins er virkelig god som Timberlakes Alzheimers-ramte far. Her skydes lidt troværdigt drama ind i candyflossen – også selvom han blot bruges som sentimentalt-sygdomskort, mens obligatorisk product placement blokerer udsynet til den ægte kærlighed. Nej, jeg kan sgu ikke spotte Sally.

Ekstramateriale, billede og lyd:
Filmen ser imidlertid ganske godt ud på Blu-ray. Billedet gengiver overbevisende den klare farvepalet med fine nuancer og sprød detaljegrad. Herudover er lydsporet hverken imponerende eller ringe, men går klart igennem og gør hvad det skal.

Man finder endvidere en ordentlig omgang ekstramateriale, men helt ærligt, det sprang jeg altså over. Men hvis man er umættelig, kan man gnave sig igennem et kommentarspor med filmens instruktør Will Gluck samt Timberlake og Kunis, et popop-trivia-spor, slettede scener (9 min.), bøffer (7 min.), en ’behind the scenes’ og en feauture om flash mobs, som man finder i filmen. Jeg havde dog lige andet at se til.

Originaltitel:
Friends with Benefits, USA, 2011
Instruktion: Will Gluck
Medvirkende: Justin Timberlake, Mila Kunis, Patricia Clarkson, Jenna Elfman, Bryan Greenberg, Richard Jenkins, Woody Harrelson m.fl.
Spilletid: 1 time 49 min.
Udgiver: Sony Home Entertainment