De grove tømmermænd fortsætter i samme rille

Selvfølgelig kom der en fortsættelse til kasse- og komedie-succesen The Hangover. Man kunne så have håbet, at holdet bag ville diske op med en ny, frisk film. Men The Hangover Part II føles mest af alt som en gentagelse af den første. Skabelonen fra den første omgang tømmermænd følges nemlig nærmest til punkt og prikke – ikke just nytænkende, men stadig mildt underholdende og grove løjer.

Den regelrette Stu skal giftes og brylluppet holdes i Thailand, så det såkaldte Wolf Pack er snart samlet igen. Stu dropper dog sin polterabend af frygt for en gentagelse – men en enkelt øl to dage før brylluppet kan vel ikke skade? Jo! For dagen efter vågner trekløveret Stu, Phil og Alan op med hukommelsestab og slemme slemme tømmermænd… igen! De må nu forsøge at stykke nattens begivenheder sammen.

Lyder det bekendt? Det er det også, for ikke alene er grundpræmissen præcis den samme, også flere af plotelementerne genbruges. Igen har gutterne mistet en bryllupsgæst, denne gang brudens lillebror. Igen mangler en kropsdel – denne gang en finger. I stedet for Alans sang, så synger Stu og i stedet for en vild tiger er her en vild abe på spil osv. Ja, hvorfor ændre på noget, man ved fungerer?

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Jeg var ret godt underholdt af The Hangover. Den føltes frisk og original med sin bagvendte tømmermands-struktur. Nu synes der blot kompenseret for manglende nytænkning med chokværdien af alt fra ladyboys til skydevåben. Men den bizarre tur gennem Bangkok har dog sine øjeblikke -også selvom strabadserne mister noget af pusten undervejs. Men gruppe-dynamikken fungerer, med Ed Helms som den fornuftige Stu, Bradley Cooper som drengerøven Phil og Zach Galifianakis som den aparte Alan.

Igen er det Galifianakis, der løber med flest grin – for mit vedkommende i hvert fald. Hans deadpan-humor  og totale mangel på situationsfornemmele er fantastisk. Men filmen gav mig dog ikke så mange grin, som jeg havde håbet på. Men ja, hvis man er frisk på mere af det samme – bare en smule grovere – så tag rolig en tur til Tailand med den uheldige Wolf Pack – også selvom tømmermændene ikke er helt så sjove som første gang.

Ekstramateriale, billede og lyd:
Blu-ray-udgivelsen gengiver overbevisende de både smukke og snuskede billeder af Thailand. Billedet er veldefineret, skarpt og med solid kontrast. Lydsporet spiller også fint, hvor både dialog og soundtrack går klart igennem.

Ekstramaterialet består af en falsk dokumenter (26 min.), der vil afsløre, hvad der i virkeligheden foregik af uhyrligheder under filmens tilblivelse. Man lærer intet om filmen og joken er ikke vildt sjov, men skæv nok til at man hænger på. Herudover finder man fraklip (5 min.), et mashup med filmens action-scener (1 min.) og slutteligt tre features (i alt 16 min.), hvor man ser på Todd Pillips arbejdsproces, aben Crystal og en tour med karakteren Chow rundt i Bangkok. Ikke det mest ophidsende ekstramateriale, men letfordøjeligt og hurtigt set.

Originaltitel:
The Hangover Part II, USA, 2011
Instruktion:
Todd Phillips
Medvirkende:
Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms, Justin Bartha, Ken Jeong, Paul Giamatti m.fl.
Spilletid:
101 min.
Udgiver:
Warner Home Entertainment