Forrygende tømmermænd

Hvor galt kan det i grunden gå, hvis man tager et smut til Las Vegas for at holde polterabend? Virkelig galt. Det må fyrene i den forrygende Tømmermænd i Vegas sande dagen derpå. For efter en vild nat i Syndens By befinder der sig nemlig bl.a. en tiger på hotelværelset og hvad værre er, så mangler brudgommen Doug! De tilbageværende tre – og i særdeleshed tømmermændsramte festaber – må nu forsøge at backtracke nattens begivenheder og herved finde frem til Doug, så de kan nå tilbage til brylluppet i tide.

Det er en fin idé at lade historien blive fortalt bagvendt – så at sige. Man er på den måde i samme båd, som gutterne der følger sporene fra nattens udskejelserne. Og det er i den grad morsomt og vanvittigt at være med til at opklare årsagerne til de mange skrammer fra de natlige strabadser. Jeg mener, hvor kommer tigeren fra? Hvorfor mangler Stu en tand? Hvorfor er der pludselig gangstere i hælene på dem? Og så støder de også på en mildest talt hårdtslående cameo, som simpelthen er for langt ude. Fantastisk!

Kammeraterne udgør et dynamisk og morsomt trekløver, hvor det dog uden tvivl er Zach Galifianakis, der er filmens trumfkort. Han er simpelthen dybt underholdende og herligt underspillet i rollen som den aparte Alan. Han bærer virkelig meget af filmens latter-hit-rate på sine buttede skuldre. Men både Brad Cooper, som festklar skørtejæger og Ed Helms, som den forsigtige og underdanige ægtemand giver bestemt morsomt og medrivende modspil.

Filmen er med sikker hånd og god sans for timing instrueret af Todd Philips. Han stod bl.a. også bag den forrygende Old School, hvor min personlige favorit Will Ferrell giver den gas som Frank The Tank. Jep, Tømmermænd i Vegas – eller blot The Hangover, som den knapt så fjollede origianltitel lyder (og som da også bruges på coveret) er en særdeles veldrejet og fornøjelig fest-løber-helt-af-sporet-film, som jeg allerede glæder mig til at gense. Og så skulle der allerede være en 2’er på vej – sign me up!

Ekstramateriale:
Udover at filmen både ser virkelig godt ud og lyder fremragende på Blu-Ray, så finder man også nogle udmærkede ekstrafeatures. Det er den sædvanlige omgang gaggede småtterier fra produktionen, bl.a. med indslag om de forskellige natlige strabadser, fraklip, udskejelser på settet og lignende. Herudover medfølger også et morsomt Picture in Picture kommentarspor med hovedrolleindehaverne Bradley Cooper, Zack Galifianakis, Ed Helms og instruktør Todd Philips. Fint, underholdende og hvad man kan forvente sig af ekstramaterialet for en komedie.

Originaltitel: The Hangover, USA, Tyskland, 2009.
Instruktion:
Todd Philips.
Medvirkende:
Zach Galifianakis, Brad Cooper, Ed Helms, Justin Bartha, Ken Jeong m.fl.
Spilletid:
1 time 47 min.
Udgiver:
Warner Home Entertainment.