Bradley Cooper med boostet hjerne underholder

Hvad ville du gøre, hvis du kunne tage en pille, der på få sekunder optimerede din hjernekapacitet og gjorde dig superintelligent, succesfuld og rig? Sådan en pille er præmissen for den heftige thriller Limitless, hvor Bradley Cooper som den hensunkne forfatter Eddie selvfølgelig tager den. Straks boostes hans hjerne og pludselig ligger verden for hans fødder.

Men sådan en ”magisk” pille har selvfølgelig konsekvenser. For den hurtige succes med penge, damer og dyre biler varer ikke ved. Pludselig er Eddie uden at vide det havnet i en alvorlig knibe, hvor mystiske bagmænd er ude efter ham og hans piller, mens også de fysiske bivirkninger begynder at melde sig.

Ja, selvfølgelig er der plothuller i skidtet – men bider man på den i grunden fjollede præmis, er det et forrygende trip at være med på. Her holdes sømmet veleksekveret i bund hele vejen, mens instruktør Neil Burger folder visuelt opfindsomme krumspring ud, som bl.a. fordoblede spejlbilleder og svimlende kamerature gennem New York – og det uden at Coopers karakter mister pondus i farten.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Man finder desuden Robert De Niro i en mindre, men betydningsfuld rolle – og det er sgu rart at se ham spille lidt med musklerne i andet end de tamme fjollerier, han har medvirket i de seneste år. Men Limitless er uden tvivl Coopers film og han bærer sin rolle godt. For selvom Eddie i grunden ikke er videre sympatisk, så er der bare noget ’likable’ over ham og hans stålblå øjne, mens han charmerer sig vej til toppen.

Så snup roligt pillen og nyd suset for Limitless er et lille fornøjeligt film-kick – også selvom der ikke er nær så meget dybde i historien, som pillen ellers lægger op til med temaer som identitet, magtmisbrug og grådighed. Men det er bestemt et underholdende sus, så længe strabadserne står på.


Ekstramateriale, billede og lyd:
Blu-ray-udgivelsen leverer filmen med et virkelig flot billede. Det er skarpt, detaljerigt og med indtagende farver hele vejen. Lydsporet spiller ligeledes upåklageligt med godt svung og solide niveauer. Desuden følger filmen med på dvd.

Desværre er der intet ekstramateriale – intet! Og det er altså tamt, når nu det er tilfældet for udgivelsen i andre lande, hvor man bl.a. finder et kommentarspor og en ’The Making of’. Op på hesten kære distributør og inkluder nu det ekstramateriale.


Originaltitel: Limitless, USA, 2011.
Instruktion:
Neil Burger
Medvirkende:
Bradley Cooper, Robert De Niro, Abbie Cornish, Andrew Howard, Anna Fried m.fl.
Spilletid:
105 min.
Udgiver:
Nordisk Film