Scorsese og Trier genindspiller "Taxi Driver" – UPDATE

Man kan hurtigt gå død i rygter og sladder fra filmens verden. Ikke mindst når det kommer til de talrige planer om at genindspille den ene film efter den anden. Men når en historie melder, at Martin Scorsese og Lars von Trier slår pjalterne sammen, ja så slår jeg ørerne ud. Det forlyder nemlig, at Scorsese skal genindspille sin klassiker Taxi Driver fra 1976. Det med en række regler – såkaldte benspænd opstillet af Trier.

Martin Scorsese deltager i disse dage på Berlin Film Festivalen, hvor hans nye film Shutter Island har verdenspremiere. Det er her det interessante samarbejde er kommet Filmmagasinet Ekko for øre. Et samarbejde, der minder om det Trier havde med Jørgen Leth tilbage i 2003 med filmen De fem benspænd. Her bad Trier Leth om at genindspille sin kortfilm Det perfekte menneske hele fem gange, det med en række benspænd.

Robert De Niro skal tilsyneladende gentage sin i rolle, som Vietnam-veteranen og taxichauffør Travis Bickle. Det lettere bizarre og interessante projekt er dog endnu ikke ikke blevet bekræftet af de involverede.

– *UPDATE* – Ja, knapt har ovenstående rygte ramt nettet, førend det skydes i jorden af Zentropa-chef Peter Aalbæk, som “noget pladder”. Tja, det lyder nu som et interessant samarbejde og hvem ved, måske er der alligevel noget om snakken. Vi må blot se tiden an.