Tim Burtons filmmagi i laber montage

Så er det blevet tid til det seneste indslag i Kees van Dijkhuizens fortløbende serie [the films of], hvor han tager sine favoritinstruktører under kærlig behandling i små flotte filmmontager. Denne gang er det den krøllede Tim Burtons eventyrlige film, der er klippet ned til godt 2 minutters filmmagi. Jeg er ret begejstret for mandens film, selvom de seneste har skuffet.

Men med denne labre filmmontage, bliver man mindet om, hvor mange fremragende film han har lavet. Ja, det er faktisk nemmere at sige hvilket af hans film jeg ikke kan lide, end dem jeg kan. Men blandt favoritter er klart Beetlejuice, Edward Scissorhands og Ed Wood. Men hans to gotiske ’Batman’-film samt invasionsfilmen Mars Attacks! er bestemt også seværdige.

– Anvendte film i montagen: Pee-wee’s Big Adventure, Beetlejuice, Batman, Edward Scissorhands, Batman Returns, Ed Wood, Mars Attacks!, Sleepy Hollow, Planet of the Apes, Big Fish, Charlie and the Chocolate Factory, Corpse Bride, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, Alice in Wonderland.

Blandt tidligere instruktører i [the films of] finder man Ridley Scott, David Fincher, Danny Boyle, Sofia Coppola, Wes Anderson, Michel Gondry, Guy Ritchie, Baz Luhrmann og en afstikker til Pixars film.

– Se [the films of] Ridley Scott HER.
– Se de andre indslag i [the films of] på Kees YouTube-kanal
HER.