Ridley Scotts film i laber montage

Det er på tide, at jeg får postet en af hollandske Kees van Dijkhuizens filmmontager – en fortløbende serie, han kalder [the films of]. Her opsummerer han i små appetitlige montager forskellige instruktørers film. Blandt tidligere instruktører i serien finder man David Fincher, Danny Boyle, Sofia Coppola, Wes Anderson, Michel Gondry, Guy Ritchie, Baz Luhrmann og en afstikker til Pixars film.

Det seneste indslag er med Ridley Scott og det er en imponerende række film at få kogt ned til blot 3 minutter. Ikke desto mindre lykkedes det fint at indfange op til flere ikoniske scener fra de i alt 19 film. Og Scott har absolut lavet flere fantastiske film, specielt i starten af sin karriere. Mine favoritter er Alien og Blade Runner, men jeg har også et godt øje til bl.a. Black Rain. Well, der jo bl.a. også Thelma & Louise, Gladiator og Black Hawk Down. Det bliver spændende at se hans tilbagevenden til science fiction-genren, når Prometheus får premiere d. 31. maj næste år.

– Se de andre indslag i [the films of] på Kees YouTube-kanal HER.