Hilary Swank er vild med karbad i tam thriller

Selvfølgelig er det for godt til at være sandt, da Juliet – efter at være skredet fra en utro kæreste – får lejet sig ind i en både lækker og billig lejlighed i New York. For tager man et kig på coveret til ’udlejer-med-dystre-hemmeligheder’-thrilleren The Resident, står det klart, at den ellers charmerende udlejer gemmer på en uhyggelig skyggeside.

Hilary Swank er den yndige Juliet, mens Jeffrey Dean Morgan er den tosidede udlejer Max. Et par ganske solide skuespillere, der løfter det flade psykologisk drama en smule, men aldrig ud over det forudsigelige og klichéfyldte. Til gengæld er løjerne ofte herligt stemningsfulde i den knirkende lejlighed og så bidrager den garvede Christopher Lee med lurvet autoritet og sprød gravrøst i en mindre rolle.

Men et par gode takter gør langt fra The Resident til noget adrenalin-udfordrende bekendtskab. Overraskelserne er til at overse og filmens få jump scares overlever man absolut også. Jeg var dog godt indstillet på, at her ikke ventede et thriller-mesterværk, men når nu filmen kommer fra det genoplivede og ikoniske produktionsselskab Hammer, så måtte jeg lige se på sagerne.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Hammer har produceret flere af genrens klassikere, hvor det nok er filmene fra 1950’erne og frem mod 1970’erne, der er mest kendte. Her bl.a. med klassiske filmmonstre på spil som mumien, Frankensteins monster og ikke mindst den kappeklædte Dracula, der blev spillet af netop Christopher Lee.

Men desværre er The Resident en ret anonym sag, der ikke byder på megen uhygge. Til gengæld fumler manuskriptet rundt med sin historie – særligt hen imod den forjagede finale snubler skidtet. Her kunne der godt være strammet en smule op – men manusforfatterne har sgu nok haft for travlt med at indskrive op til flere karbadsscener med en glinsende våd Hilary Swank i dæmpet belysning. Bom bom.

Ekstramateriale, billede og lyd:
Blu-ray-udgivelsen indeholder intet ekstramateriale, men man får filmen med på dvd. Til gengæld står billedet fint og veldefineret, hvor også de mange mørke scener klarer sig fint og så blæser en fornem lydside udmærket liv i sagerne.

Originaltitel: The Resident, 2011, England/USA
Instruktion:
Antti Jokinen
Medvirkende:
Hilary Swank, Jeffrey Dean Morgan, Christopher Lee m.fl.
Spilletid:
91 min.
Udgiver:
Nordisk Film