Disneys fortryllende eventyr om den sovende TorneroseDvd-anbefaling: Vi kender alle den fortryllende fortælling om Tornerose, der falder i en dyb søvn, da hun stikker sig på en ten. Og hvis man er ekstra heldig, så kender man også Disneys fine tegnefilmsudgave af eventyret om Tornerose. Den version er fra 1959 og holder bestemt stadig. Den er både fortryllende, magisk og musikalsk. Lad mig blot allerede anbefale dig den nu.

Eventyret begynder ved Auroras fødsel og hele kongerigets fejring af hende. Denne store og glædelige fejring gør dog den onde fe og farlige skurk Maleficent særdeles jaloux. Alt ånder dog fred og ro for prinsessen, der vokser glad op, mens de tre gode feer gør deres bedste for at beskytte hende mod ondskaben.

Tornerose dvd 01©Disney

Det er dog desværre ikke helt nok. For på sin blot 16-års fødselsdag stikker Aurora sig nemlig på en spids ten og falder i en dyb søvn – præcis som den onde Maleficent spåede. Nu er det op til den heroiske prins Philip at besejre den både farlige og ildspyende drage, som vogter over Tornerose, der sover sin dybe søvn i et stort tårn. Mon han klarer den?

Udover den forrygende fine tegnefilm – der kan ses med både engelsk og dansk tale – finder man også en omgang ekstramateriale. Her kan man blandt andet se filmen med et kommentarspor af den Oscarbelønnede animationsskaber John Lasseter, mens man også finder en musikvideo og Disnyes sange videre til at kunne se filmen med prisesse-fakta med mere.

– Tornerose er ude på dvd og Blu-ray.

Tornerose dvd cover