The Hitman’s Bodyguard: Ryan og Samuel på actionfyldt røvturBiografanmeldelse: Der bliver i den grad delt øretæver ud, udvekslet skudsalver og sprængt ting i luften samt ikke mindst leveret vittige og ‘fuck’-fyldte replikker i den veloplagte buddy-og-action-komedie ‘The Hitman’s Bodyguard’. Ryan Reynolds og Samuel L. Jackson er i front som det umage par, der skal redde dagen og forsøge at holde hinanden ud. Selvom det er svært.

For som henholdsvis bodyguarden Michael og lejemorderen Darius skal Ryan nemlig fragte Samuel sikkert frem til Den Internationale Domstol i Haag, hvor han skal vidne mod den brutale diktator Dukovich – spillet af en herligt snerrende og ond Garry Oldman. Turen mod Haag bliver naturligvis ikke uden problemer, da Dukovichs håndlangere er lige i nakken på dem.

Hitmans Bodyguard 01

Således er der lagt op til en omgang munter og morsom actionballade (der glædeligt ikke sparer på blodige skuddueller). Det hele skal dog ikke tages videre seriøst, men mest af alt underholde med sit fint høje tempo, adskillige actionscener og ikke mindst ping pong mellem de to hovedroller. Og ja, Ryan Reynolds og Samuel L. Jackson underholder bestemt.

De virker begge i den grad til at nyde deres roller og den løsslupne tone. Deres energi og overskud smitter så absolut af på mig. For ganske vist mister de overvejende morsomme eskapader en smule momentum undervejs i en film, der fint kunne have været lidt kortere. Det ændrer dog ikke på, at her er tale om en velturneret actionkomedie, der også har actiondelen på plads.

Hitmans Bodyguard 02

For en ting er de vittige og skarpe replikker mellem Michael og Darius – der grundet en speget fælles fortid ikke kan udstå hinanden – en anden er filmens actionscener, der nærmest står i kø for at tumle energisk over lærredet. Ja, her er skruet op for eksplosioner, håndgemæng og pistoler, hvor blandt andet heftige ture i bil, båd og på motorcykel gennem Amsterdams gader er gribende.

Desuden finder man en ligeledes veloplagt Salma Hayek i birollen som Darius’ fængslede kone, der har et yderst kreativt ordforråd, når det kommer til fornærmelser og gradbøjninger af ordet ‘fuck’. Hun er et herligt og hidsigt indslag. ‘The Hitman’s Bodyguard’ ender med andre ord solidt og underholdende på begge ben, hvor den vittige duo er limen, der holder sammen på sagerne.

– ‘The Hitman’s Bodyguard’ får 4 ud af 6 stjerner:
4_6 - stars

– ‘The Hitman’s Bodyguard’ har biografpremiere den 31. august 2017.

Hitmans Bodyguard poster