Så er der bloddryppende vampyraction

Vampyrer er populære som aldrig før – og nu slippes bæsterne løs igen. Det i en ombæring heftig vampyr-snask med herlig splat og bombastisk action. Og selvom historien til tider slår knuder og logikken ikke altid er til at følge, så er Daybreakers et forfriskende blodigt og veloplagt tag på genren.

Vi befinder os i 2019. Vampyrerne regerer verden og de få tilbageværende menneske indfanges som dyr og tappes for blod. Men snart er der ikke flere mennesker tilbage. Derfor kæmper vampyrerne nu for overlevelse. Der skal findes et substitut for menneskeblod. Kampen på begge sider af natten tager til og snart må vampyrerne måske sande, at de ikke længere er de mægtigste væsner på jorden.

Daybreakers udspiller sig i et overbevisende koldt univers, hvor vampyrernes blankpolerede og mørke verden danner en medrivende ramme om, hvad man kunne fristes til at kalde en futuristisk vampyr-thriller. Tonen er dyster, men det alvorstunge univers brydes medrivende op af groteske og ofte herligt abrupte splatter-effekter, hvor også kække oneliners er med til at slippe et par smil ind i mørket.

Daybreakers tumler dog en smule rundt i sin historie og ikke alle action-scener er lige godt skruet sammen. Men tempoet holdes fint ved lige og så er det herligt at se filmens mandlige trekløver folde sig ud. Ethan Hawke som forpint vampyr, Willem Dafoe som cool vampyrjæger og Sam Neill som ondskabsfuld überboss. Selvom de hver især bestemt har leveret stærkere præstationer, så er de, sammen med de vilde blodsprøjt og det gennemførte univers med til at holde filmens blodige hjul kørende.

Der medfølger desværre intet ekstramateriale med på Blu-ray-udgivelsen. Til gengæld serveres filmen med et knivskarpt billede og ikke mindst et heftigt og medrivende lydspor, som fornemt leverer det elegante score samt de uhyrlige lydeffekter.