THE HEAT: Bullock og McCarthy snubler ivrigt over hinanden i kedelig buddy cop-komedie

Blu-ray-anmeldelse: Det er sådan set ikke fordi, at Sandra Bullock og Melissa McCarthy ikke forsøger. Ja, de nærmest snubler ivrigt over hinanden med evindelige fuck-fraser og fald-på-halen-komik hele vejen igennem den alt for lange, alt for kedelige og for lidt sjove buddy cop-komedie The Heat. Et umage par, der sammen skal fælde en fæl narkobaron.

Bullock er den dygtige, regelrette og bedrevidende FBI-agent Sarah Ashburn (utroligt nok laver de ikke en ellers oplagt ’ass’-burn-joke – oh well), mens McCarthy er den brovtne, ligefremme og storbandende gadebetjent. Diametrale modsætninger, der nu skal forsøge at arbejde sammen, da Ashburn sendes fra New York til Boston på en opgave, der kan give hende en forfremmelse.

the heat 04

Opskriften med et umage par på jagt efter bad guys fejler for så vidt ikke noget – tænk bare på blandt andet Leathal Weapon-filmene eller den nyere The Other Guys. Den ellers flyvefærdige opskrift stivner desværre bare her i kedsommelig tomgang. Man får de samme jokes i forskellige og uinspirerede varianter filmen igennem – hvor det stærkeste kort synes at være ”fuck”, eller det, at duoen falder på røven.

McCarthy er desværre mere belastende end morsom som den konstant storskrydende betjent, der trækker sin pistol eller slår på tæven for et godt ord. Hun mangler altså charmen og fremstår mest af alt som en utålelig partner, man egentlig bare håber på ville holde sin kæft. Bullock er mere menneskelig og indgyder på trods af sin frigide person mere sympati – og ja, hun er faktisk også sjov af og til.

the heat 01

Filmen er ellers instrueret af Paul Feig, manden bag den fremragende Bridesmaids, der også havde McCarthy på rollelisten. Den havde så blandt andet også den altid vidunderlige Kristen Wiig både foran kameraet og som medforfatter. Men The Heat overrasker aldrig og jokesne kan ses på lang afstand, mens det krimiplot komedien forsøges hængt op på er både tyndt og uinteressant.

Ja, en klassisk buddy cop-komedie med kvindeligt fortegn, hvor den obligatoriske forbrødring finder sted undervejs – bare uden at være tilnærmelsesvis så sjov som de medvirkende synes. Og forsøget på at tilføje lidt oprigtigt drama klinger blot hult. Ikke engang en karismatisk skurk bliver det til, men altså blot to lange timer med en storsvovlende McCarthy og en velklædt Bullock i umage parløb – i tomgang. Øv.

Filmen – The Heat, 2/6: 2_6 - stars_LILLE

the heat 02

Ekstramateriale, billede og lyd:
Både billede, lyd og ekstramaterialet på Blu-ray-udgivelsen er en fornøjelse. Billedet står klart og farvemættet, men ikke helt så skarpt som de fleste udgivelser af nye film. Det er dog i småtingsafdelingen, for overordnet er her tale om en vellykket billedside. Lydsporet er ligeledes solidt og serverer dialogen klart og velafstemt med det øvrige lydlandskab. Man kan desuden se filmen i en tre minutter længere ”unrated” version – det ændrer dog ikke filmoplevelsen.

Her er meget ekstramateriale at kaste sig over. Godt 100 minutter med en række featuretter, der alle introduceres af instruktør Paul Feig. Her er en ok making of samt en stor samling af improvisationer og fraklip samt alternative, slettede og forlængede scener. Ikke alt er lige sjovt, men man finder bestemt flere komiske guldkorn imellem. Herudover får man fem kommentarspor – to af dem havde været nok, det med Feig og det med McCarthy. De øvrige består blandt andet af et med optagelser af et biografpublikum, der ser filmen, nej tak.

Ekstramateriale 4/6 4_6 - stars_LILLE | Billede 5/6 5_6 - stars_LILLE | Lyd 5/6 5_6 - stars_LILLE

– ’Synes godt om’ Filmskribenten på Facebook HER. [tabgroup][tab title=”The Heat | Blu-ray-anmeldelse”]
Samlet vurdering af Blu-ray-udgivelsen 3/6:
3_6 - stars
heat, the cover
Originaltitel: The Heat, USA, 2013
Release: d. 2. januar 2014
Instruktion: Paul Feig
Medvirkende: Sandra Bullock, Melissa McCarthym.fl.
Spilletid: 117 min.
Udgiver: Paramount Home Entertainment[/tab][/tabgroup]