‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’ er fyldt med fantasidyr i fejende flot 4K Ultra HD

4K Ultra HD + Blu-ray: Lige som du troede, at der ikke kunne klemmes mere ud af Harry Potter-franchisen lander Fantastic Beasts and Where to Find Them – og tak for det det. Nu er denne forhistorie til de velkendte Potter-eventyr landet på det forrygende flotte 4K Ultra HD-format, hvor det veloplagte, fortryllende flotte og medrivende univers af magi og fantasidyr aldrig har set bedre ud, mens også det dynamiske lydspor er både medrivende og engagerende. Helt forrygende!

Filmen er som bogforlægget skrevet af Potter-forfatterinden J.K. Rowling – og forude venter fire film mere. Denne første i rækken udspiller sig i tiden før den velkendte Potter-serie – nemlig i New York anno 1926. Her ankommer forfatter og troldmand Newt Scamander i sin jagt på fantastiske skabninger til sin bog. Den bog som Harry Potter læser mange år senere.

fantastiske-skabninger-biograf-01

Uheldigvis slipper nogle af disse fantasifulde væsner løs – og så er den kejtede troldmænd på den, da menneskene intet må vide om den magiske verden, som eller befinder sig lige for næsen af dem. Samtidig lurer mørke kræfter i kulissen, der truer ikke kun troldmændenes verden, men også menneskenes. Således får Newt rodet sig ind i et vildt ridt mellem eventyrlige dyr og mørke kræfter.

Eddie Redmayne indtager med sær charme og introvert mine rollen som Newt. Som sidekick finder man Katherine Waterston som den søde heks Goldstein og Alison Sudol som hendes flirtende tankelæser-søster. Dan Fogler balancerer fint at være comic relief i form af det buttede menneske Jacob Kowalski, som ved et uheld forvilder sig ind i magiens verden, hvor han slet ikke hører hjemme.

fantastiske-skabninger-biograf-02

David Yates, der instruerede de fire sidste Harry Potter-film, sidder i instruktørstolen – som han også gør på de kommende film i serien. Ja, universet er i sikre hænder, og man mærker da også en genkendelsens glæde ved at træde ind i filmens univers, der fortryller mig med sin sirlige detaljegrad og fantastiske skabninger, der boltrer sig medrivende i New Yorks gader.

For det er i høj grad selve universet med sine trylleformularer og sære dyr, der for mit vedkommende bærer filmen, da historien i sig selv ikke er den mest ophidsende. Flere af karakterer kommer heller ikke just helt til deres ret, men kridtes mest af alt op til fremtidige eventyr. Men fred med det, for jeg ser frem til flere eventyr efter denne flotte og ganske medrivende appetitvækker

Super flot 4K Ultra HD-udgivelse med Blu-ray og fint ekstramateriale:
Denne forrygende flotte og yderst vellydende 4K Ultra HD-udgivelse gengiver eventyret helt vildt godt med sirlige detaljegrad og en medrivende lydside. Hertil kommer over en times ekstramateriale, der giver et indblik i filmens univers og tilblivelse, blandt andet med kig på karaktererne og deres baggrundshistorier videre til filmens locations samt Newt, slettede scener og meget mere.

Fantastic Beasts and Where to Find Them udkommer på dvd, Blu-ray og 4K Ultra HD + Blu-ray den 30. marts 2017.

fantastiske-skabninger-cove